Šaakal murdis loomaaias Kihnu lamba

maaelu.postimees.ee
Copy
Kihnu maalambad Tallinna Loomaaias.
Kihnu maalambad Tallinna Loomaaias. Foto: Inari Leiman/Tallinna Loomaaed

Lisaks puuriloomadele jõuab Tallinna loomaaia territooriumile ka loomi ja linde väljastpoolt loomaaeda ja sageli plaaniga leida endale sealt kõhutäis. Nii napsavad näiteks kanakullid loomaaiast parte ja hiljuti murdis šaakal sealt koguni lamba.

Loomaia direktori Tiit Marani sõnul tulevad linna teiste metsloomade seas ka šaakalid, üks neist murdis loomaaias hiljuti ühe Kihnu lamba. „Šaakalid tulid 2013. aastal Lääne-Eestisse rannikualadele, roostikku, nüüd on nad levinud üle Eesti ja Tallinnaski. Lahemaal oli hiljuti koolinoorte kaamerate projekt, sealt tuli välja päris põnevaid andmeid. Šaakaleid on ka vabaõhumuuseumi juures ja Harku järve taga,” teadis Maran.

Šaakalid tulid 2013. aastal Lääne-Eestisse rannikualadele, roostikku, nüüd on nad levinud üle Eesti ja Tallinnaski.

Ühelt poolt võib ju Marani meelest loomadega leppida, kuid kui nad ikkagi hakkavad häirima, tuleb midagi ette võtta. Näiteks vabatahtlikult loomaaias käivate nugiste, kärpide, nirkide, metskitsede, jäneste, kanakulli ja hiireviu külastustel tuleb silm peal hoida.

„Kanakull on kaitsealune lind, kes kipub meie väärtuslikke parte ära noppima. Nüüd peamegi mõtlema, kuidas saaksime tiikidele katted peale, sest kulli selline teguviis läheb meile kalliks maksma,” rääkis Maran.

Metsast linna on tee leidnud mitmed loomad. „Meile on tulnud mägrad sisse,” nimetas loomaaia direktor. Loomad liiguvad linnakeskkonnaski palju ringi, me lihtsalt ei näe neid. „Nad on teises aegruumis ja teavad, et sellisest mõrtsukast nagu inimene peab võimalikult kaugele hoidma,” põhjendas Maran.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles