Taluliidu juht pälvis aasta noore naisettevõtja tiitli

maaelu.postimees.ee
Copy
Kerli Ats sõnas tiitlit vastu võttes, et tal on siiralt hea meel, et talle antud tunnustusega tunnustab EENA tegelikult Eesti talupidajaid, kes toodavad puhast ja Eestimaist toitu.
Kerli Ats sõnas tiitlit vastu võttes, et tal on siiralt hea meel, et talle antud tunnustusega tunnustab EENA tegelikult Eesti talupidajaid, kes toodavad puhast ja Eestimaist toitu. Foto: Diana Ruitlane-Rüütli

Eesti Ettevõtlike Naiste Assotsiatsioon (EENA) kuulutas reedel oma 30. juubeli pidulikul galal välja aasta naise, aastate naise ja aasta noore naisettevõtja. Aasta naine 2022 on Johanna-Maria Lehtme, aasta noor naisettevõtja 2022 on Kerli Ats ning aastate naine on Kersti Kaljulaid.

Aasta naise tiitliga tunnustab EENA Eesti kodanikku, ühiskonnaelu aktiivset mõjutajat ja oma ametis pädevat naist äris, teaduses, kultuuris või mõnel muul elualal. Tiitlisaaja valimisel peetakse oluliseks, et ta on viimase aasta jooksul paistnud silma oma töö ja/või ühiskondliku tegevusega või muude eriliste saavutustega ja on Eesti naistele eeskujuks.

MTÜ Slava Ukraini asutaja Johanna-Maria Lehtme ütles tunnustust vastu võttes, et see on tunnustus kogu tema meeskonnale. „Mul on päris raske siin praegu olla, sest ootan luba Ukrainasse Herzoni piirkonda sisenemiseks, et aidata sealseid abivajajaid. Tunnistan, et ma ei ole juba üheksa kuud teinud n-ö normaalse elu asju, seetõttu olen tänulik, et saan siin täna teie keskel olla ja astuda korraks sellest sõjaolukorrast välja. See on mulle väga-väga suureks abiks,” sõnas ta.

Aasta noore naisettevõtja tiitliga tunnustab EENA kuni 40-aastast naist, kelle ettevõte on viimaste aastate jooksul eriliselt ja eristuvalt silma paistnud oma tegevusvaldkonnas ning saanud klientidelt märkimisväärse poolehoiu või on esile tõstetud koostööpartnerite poolt. Sel korral tunnustati tiitliga Kerli Atsi, kes juhib Luigeveski Agro farmi ning on Eestimaa Talupidajate Keskliidu tegevjuht, seistes nii ka teiste talunike huvide eest.

"Mul on suur rõõm ja au seda tunnustust vastu võtta, kuid tunnistan, et tiitlit vastu võttes tundsin ennast üsna ootamatult, sest minu igapäevane töö möödub meeste seltskonnas,” sõnas Kerli Ats.

Mul on siiralt hea meel, et mulle antud aasta naise tunnustusega tunnustab EENA tegelikult Eesti talupidajaid, kes toodavad puhast ja Eestimaist toitu.

Ettevõtjana on ta enda sõnul üsna oma tee alguses, aga oma ettevõttes lähtub ta samadest väärtustes, mis on talle olulised talupidajate keskliidus tegutsedes ehk puhta eestimaise toidu tootmine. „Mul on siiralt hea meel, et mulle antud aasta naise tunnustusega tunnustab EENA tegelikult Eesti talupidajaid, kes toodavad puhast ja Eestimaist toitu,” lisas ta.

Aastate naise tiitliga tunnustati aga president Kersti Kaljulaid. Aastate naise tiitli annab EENA välja naisele, kes on tubli äris, teaduses, kultuuris või mõnel muul elualal, kes on ettevõtja või ametinaine. Ta on Eesti Vabariigi kodanik, ühiskonnaelu aktiivne mõjutaja ning on kogu oma elu jooksul korda saatnud midagi eriti tähelepanuväärset.

President Kersti Kaljulaid ütles tunnustust vastu võttes, et tunnebtiitlit vastu võttes aukartust ja tervitab kõiki neid naisi, kes on varasemalt selle väärika tiitli saanud: Anu Raud, Reet Laja, Siiri Oviir, Ita Ever, Marju Lauristin.

„Meil naistel on võrdsete võimaluste teemadel veel palju ära teha ka siin Eestis, kus arengud, erinevalt paljudest teistest riikidest, on positiivses suunas. Edu meile kõigile! Ma olen uhke EENA naiste ja meie Eesti noorte naiste põlvkonna üle,” sõnas ta.

Johanna-Maria Lehtme (vasakult), Kersti Kaljulaid ja Kerli Ats
Johanna-Maria Lehtme (vasakult), Kersti Kaljulaid ja Kerli Ats Foto: EENA

Eesti Ettevõtlike Naiste Assotsiatsioon kutsus üles kõiki organisatsioone, ettevõtteid ja üksikisikuid esitama aasta naise kandidaate. Ettepanekute põhjal valis EENA juhatus välja kolm kandidaati: Kristi Klaos, Põltsamaa valla abivallavanem; Johanna-Maria Lehtme, MTÜ Slava Ukraini asutaja ja Ukraina abistamise korraldaja ning Ave-Gail Kaskla-Kurpys, uudse nõustamise formaadi Võõras Sõber autor ja eestvedaja.

Tänavused noore naisettevõtja kandidaadid olid Kadri Haljas, Triumf.Health tervisetehnoloogia ettevõtte looja; Kerli Ats, Luigeveski Agro farmi juht ja Eestimaa Talupidajate Keskliidu tegevjuht ning Berit Joosep, Berrichi Skincare brändi looja ja Eesti looduskosmeetika valdkonna arendaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles