Metsa- ja puidutööstuse liidu uus juhatuse esimees on Margus Kohava

maaelu.postimees.ee
Copy
Margus Kohava.
Margus Kohava. Foto: Marko Saarm / Sakala

Eesti Metsa- ja Puidutööstuse Liidu (EMPL) uueks juhiks valiti Combiwood Grupi esindaja Margus Kohava.

EMPL-i eelmise juhi Raul Kirjaneni ning kogu liidu juhatuse kaheaastane ametiaeg lõppes ning seetõttu valis eelmisel nädalal kogunenud üldkogu uue juhatuse.

Margus Kohava sõnul näeb ta EMPL-i kui esindusorganisatsiooni rolli aina suurenemas.

“Metsa- ja puidutööstusel on tugev missioon: puit kui taastuv ressurss saab olla üks lahendus kliimaprobleemide ning tark metsamajandamine tagab töö ja leiva ka järeltulevatele põlvkondadele. Oleme asjatundlik ja nõudlik partner poliitikutele ning ametnikele, samuti veame eest kogu sektori arengut üha suurema kodumaise puidu väärindamise poole,” ütles ta.

Kui ei ole ettevõtteid, ei ole ka töökohti ega maksuraha riigi ülalpidamiseks.

“Riigikogu valimiste eelsel perioodil on peamine väljakutse seista selle eest, et Eesti poliitikud mõistaksid - populistlike otsustega kaugele ei jõua. Kui ei ole ettevõtteid, ei ole ka töökohti ega maksuraha riigi ülalpidamiseks. Seisame selle eest, et Eesti valitsus tahaks ja aitaks luua võimalikult konkurentsivõimelist keskkonda ettevõtluse arenguks Eestis,” lisas Kohava.

1996. aastal loodud EMPL ühendab Eestis tegutsevaid metsa majandamise ja puidu väärindamisega tegelevaid ettevõtteid, haridusasutusi ning tegevust toetavaid ettevõtteid.

Metsa- ja puidutööstus annab Eestis otseselt tööd 30 000 ja kaudselt 56 000 inimesele. Eriti oluline on sektor tööandjana maapiirkondades.

Valdkonna ettevõtted panustavad riigieelarvesse maksurahaga samas suurusjärgus kui kulub Eesti riigil haridusele - enam kui miljard eurot aastas. Swedbanki tööstussektori uuringu tulemuste kohaselt on metsa- ja puidutööstus kõige enam automatiseeritud ja digitaliseeritud tööstus Eestis. Sektori loodav lisandväärtus annab ligikaudu 10 protsenti Eesti SKP-st. Puidupõhised tooted on Eesti väliskaubanduse bilansi üks kõige olulisemaid tasakaalustajaid

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles