Eesti idufirma osaleb Ühendkuningriigi ülikooli põllumajanduskatses

maaelu.postimees.ee
Copy
Paul-Tech oma mõõteseadmetega jälgib reaalajas mulla .
Paul-Tech oma mõõteseadmetega jälgib reaalajas mulla . Foto: Paul-Tech

Eesti täppispõllumajanduse idufirma Paul-Tech osaleb oma mõõteseadmetega Ühendkuningriigis Leedsi ülikooli korraldatud katses, mis mõõdab taastavale põllumajandusele ülemineku mõju.

Katse käigus mõõdetakse viie põllumajanduspraktika mõju mullale, saagikusele, kasvuhoonegaaside emissioonile ja tehakse majandusanalüüs. 

Katses kasutatakse võrdluseks viite erinevat metoodikat kombineerides minimaalset harimist, teravilja ühe sordi ja sordisegude kasvatamist ning segaliikide kaaskultuuride kasutamist, orgaanilist ja mineraalväetist ning karjatamist. Võrdluseks on traditsiooniline künnil, ühe sordiga ja mineraalväetisel rajatud variant.

Paul-Tech oma mõõteseadmetega jälgib reaalajas mulla omadusi (niiskus, toitainete dünaamika ja orgaaniline süsinik), pakkudes väärtuslikku lisa katses juba paigaldatud mahukale mõõteaparatuurile ja mullaproovide analüüsidele, mida teeb katse korraldaja Leedsi ülikool.

Üks Paul-Techi eesmärk on uurida seni vaid paberil toimuvat süsinikukrediidi arvutamist ja siduda see mullas toimuvate reaalsete protsessidega.

Katse pakub taastava põllumajanduse jaoks praktikal põhinevaid tulemusi. Nendest saab püstitada uusi hüpoteese ja võtta parimad praktikad kohe kasutusse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles