Veetootja püüab uue tootmisliini abil eksporditurgu vallutada

Tiit Efert
Copy
OÜ Haage Joogid tootmisjuhi Veli Lahtmetsa sõnul annab uus tootmisliin võimaluse mahtu suurendada umbes kümme korda.
OÜ Haage Joogid tootmisjuhi Veli Lahtmetsa sõnul annab uus tootmisliin võimaluse mahtu suurendada umbes kümme korda. Foto: Tiit Efert

Tartu külje all asuv loodusliku mineraalvee tootja Haage Joogid investeerib 10 miljonit uude tootmisliini, mis aitab korraga suurendada mahtu ja laiendada tootesortimenti. Peamiselt restoranisektorile keskendunud ettevõte püüab edu saavutada ka rangete nõudmistega eksporditurul.

Praegu käib ehitus tootmise laiendamiseks, kuu aja pärast on 28 veokitäit uusi seadmeid kohal ja tuleva aasta märtsis töötab tehas täisvõimsusel. OÜ Haage Joogid tootmisjuht Veli Lahtmets sõnas, et uus ja moodne tootmisliin annab võimaluse mahtu suurendada umbes kümme korda. „Lisaks on nüüd võimalik loodusliku mineraalvee baasil toota naturaalseid toonikuid, kvaliteetlimonaade ja funktsionaalseid jooke. See on kõik oluline, et olla esiplaanil ka eksklusiivsetel välisturgudel,” sõnas ta.

Uus liin võimaldab palju

OÜ Haage Joogid on selle aasta esimese üheksa kuuga villinud 2,4 miljonit liitrit vett. Ettevõtte uued seadmed on täisautomaatsed: ühest otsast tuleb tooraine sisse ja teisest otsast juba pakendatud kaup välja. Senisest suuremas mahus tootmiseks palkab firma oma meeskonda ka lisatööjõudu, sh tehnoloogi.

Uue liiniga saab toota kiiresti ja palju.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles