Muutus kaamelite toidulaual vähendas vilja eksporti

Silvi Lukjanov
Copy
Põllumeestel on põhjust rahul olla, saak oli normaalne ja turul vilja eest pakutav hind kasvab.

 
Põllumeestel on põhjust rahul olla, saak oli normaalne ja turul vilja eest pakutav hind kasvab.  Foto: Dmitri Kotjuh/Järva Teataja

Selle aasta eripärana tõi põllumeeste ühistu Kevili saakide müügijuht välja tavapärasest poole väiksema nõudluse Eestist ostetavale odrale, mida on aastaid müüdud Saudi Araabiasse kaamelitele söödaks. Ent põllumeestel on sellegipoolest põhjust pigem rahul olla, sest turul vilja hind tõuseb.

Põllumeeste ühistu Kevili saakide müügijuhi Janno Toometi sõnutsi on põllumeestel tänavu olnud hea saagiaasta. Mitte just rekordsaakidega ja piirkonniti erinev, Lõuna-Eestis parem kui Põhja-Eestis, kuid kokkuvõttes etem kui eelmine aasta. Nii tõdes Toomet, et põllumeestel on põhjust rahul olla, sest turul vilja eest pakutav hind kosub. „Kui koristuse ajal tulidki hinnad natuke allapoole, siis praegu on märgata tõusu,” märkis ta.

Kõik ei osta Venemaalt nisu

Venemaal oli rekordiline nisusaak ja ta müüb seda odavamalt. „Ent kõik lõpptarbijad, näiteks Euroopa riigid, ei taha praegu Venemaalt nisu osta, see on arusaadav. Samas Aafrika ja Lähis-Ida riikidel seda probleemi pole,” selgitas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles