Põllumajanduse aastanäitus avati uudseleiva lahti lõikamisega

maaelu.postimees.ee
Copy
Aastanäituse avasid uudseleiva lõikamisega. Fotol Aasta Põllumees 2021 Andres Vaan (vasakult), maaeluminister Urmas Kruuse, Põllumajandus-Kaubanduskoja nõukogu esimees Sivar Irval, Eesti Leivaliidu president, AS Lõuna Pagarid nõukogu liige Uno Kaldmäe ja Põllumajandus-Kaubanduskoja juhatuse esimees Roomet Sõrmus.
Aastanäituse avasid uudseleiva lõikamisega. Fotol Aasta Põllumees 2021 Andres Vaan (vasakult), maaeluminister Urmas Kruuse, Põllumajandus-Kaubanduskoja nõukogu esimees Sivar Irval, Eesti Leivaliidu president, AS Lõuna Pagarid nõukogu liige Uno Kaldmäe ja Põllumajandus-Kaubanduskoja juhatuse esimees Roomet Sõrmus. Foto: Ove Maidla

Põllumajanduse aastasündmuse avamisel ütles Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja nõukogu esimees Sivari Irval, et EPA messi ellu kutsumine neli aastat tagasi on ennast igati õigustanud.

 „Võime julgelt öelda, et oleme edukalt suutnud täita tühimiku, mida põllumajandussektor oli pikka aega oodanud. Täna ja homme on just ERM see koht, mis toob kokku põllumajanduse võtmetegijad ja arvamusliidrid,“ kinnitas Irval.

Maaeluminister Urmas Kruuse ütles messi avamisel, et toidujulgeolek on üks osa riigikaitse vundamendis ning nii ettevõtjad kui ka riik peavad senisest enam ka selle sektori toimevõimekusega tegelema. „EPA-l tutvustatakse kahe päeva jooksul põllumajanduse trende ja innovaatilisi tehnoloogiaid, mis kindlasti sellele kaasa aitavad,“ sõnas Kruuse.

Avakõnes tänas minister põllumajanduskoda sektori jaoks olulise ürituse eestvedamise eest. „Soovin tänada kõiki, kes EPA toimumisse panustanud on. Selline toidujulgeoleku tagajate kokkutulek tuletab meile meelde, kuivõrd hea ja väärtuslik on meie toit ning kui tublid on meie tootjad ning tarbijad. Soovin värskeid ideid ja uusi kontakte kõikidele korraldajatele ja osalejatele!“

Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja juhatuse esimees Roomet Sõrmus sõnas aastanäitust tutvustades, et messipäevadele annab veelgi juurde seminaride ja konverentside kava. „Kahe päeva jooksul tuuakse kompaktselt nii taime- ja loomakasvatajatele kui metsaomanikele valdkonna uudised, erialane info ja üldmajanduse teemad mugavalt kätte, muu hulgas peatutakse aktuaalsetel trendidel ja antakse ülevaade sellest, mis turul toimub,“ lausus koja juht.

„Tänavugi oleme panustanud sellesse, et osalejatel oleks võimalus tihedas messiprogrammis valida endale sobivaid konverentse ja seminare või osaleda infotunnis, kus vastab küsimustele maaeluminister. Kahe päeva jooksul toimub 45 seminari ja 5 konverentsi. Aastanäituse messialal ja seminariprogrammis osaleb ligi 80 ettevõtet, riigiasutust ja organisatsiooni – kindlasti tasub kohale tulla mõlemal päeval. Uuendusena on aastanäituse esimesel päeval töös messistuudio, kus toimuvad otseülekanded vestlusringidest ja kohtumistest,“ avaldas Sõrmus. „Usun, et messi üheks oluliseks osaks on valdkonnas tegutsevate inimeste omavahelised kohtumised ja võrgustiku suhtlemine, just messipaigas sõlmitakse uusi tutvusi ja tehakse kokkuleppeid edaspidiseks,“ lisas ta.

Aastanäituse avasid uudseleiva lõikamisega: Põllumajandus-Kaubanduskoja nõukogu esimees Sivar Irval, maaeluminister Urmas Kruuse; Eesti Leivaliidu president, AS Lõuna Pagarid nõukogu liige Uno Kaldmäe, Aasta Põllumees 2021 Andres Vaan ja Põllumajandus-Kaubanduskoja juhatuse esimees Roomet Sõrmus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles