Eesti viin noppis rahvusvahelisel konkursil unikaalse tunnustuse (2)

maaelu.postimees.ee
Copy
Anora loodi 1. septembril 2021, mil ühinesid kaks alkohoolsete jookide tootjat, Altia ning Arcus
Anora loodi 1. septembril 2021, mil ühinesid kaks alkohoolsete jookide tootjat, Altia ning Arcus Foto: Marek Metslaid

Saaremaa Vodka hinnati mainekal rahvusvahelisel konkursil „Vodka Masters 2022“ standard kategoorias kuldmedali vääriliseks. Konkursikorraldajate kinnitusel on see esimene kord, mil taolises konkurentsitihedas võistluskategoorias pälvis nii kõrge tunnustuse Eestis toodetud viin.

Anora Estonia tegevjuhi Imre Avalo sõnul annab pimetestimise põhjal Saaremaa Vodkale omistatud kuldne medal taas kinnitust, et mullu 25. sünnipäeva tähistanud legendaarne jook on nii maitselt kui kvaliteedilt maailmatasemel toode.

“Kõrgekvaliteedilise viina valmistamise juures on võtmekohaks ülimalt puhas piiritus ja range kvaliteedikontroll, millele Anoras suurt tähelepanu pöörame. Oleme uhked, et meie pingutused on saanud tunnustuse ja et meil õnnestus sedavõrd konkurentsitihedas kategoorias kuldmedal esmakordselt Eestisse tuua,” märkis Avalo.

Vodka Masters konkursi standard kategoorias võistlevad viinad, mille letihind jääb alla 10 naela. Saaremaa Vodka puhul tõi žürii välja, et see mõjub keelel kreemisena ja maitses on tunda teraviljanoote.

„Global Vodka Masters" on ajakirja The Spirit Business poolt korraldatav rahvusvaheline võistlus, kus alkohoolseid jooke hindab maailma juhtivatest alkohoolsete jookide spetsialistidest koosnev žürii. Spirits Business konkursid põhinevad rangel ja sõltumatul pimemaitsemise hindamisprotsessil.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles