Parim Eesti sporthobune kasvab Pärnumaal

Silvi Lukjanov
Copy
Autasustamisel olid aukohal Chanelle koos Paul Argusega ja hobuse omanik Liinu Vaan (hobusest paremal).
Autasustamisel olid aukohal Chanelle koos Paul Argusega ja hobuse omanik Liinu Vaan (hobusest paremal). Foto: Celin Lannusalu

Eesti sporthobuste rahvusliku kahefaasilise sõidu võitis Pärnumaal Topi talus aretatud nelja-aastane mära Chanelle, sadulas riigi üks parimaid ratsutajaid Paul Argus.

Hobuse omanik, Pärnumaal asuva Topi talu perenaine Liinu Vaan sõnas, et võit, mis 30. septembril Saku Suurhallis tema aretatud hobusele osaks sai, teeb sõnulseletamatult hea tunde. „Minu esimene aretuse katsetus, esimene eesti sporthobune ja kohe selline võit. Olen väga õnnelik! Tunnet, kui näed oma aretatud hobust, võidutekk seljas, ei anna kirjeldada,” kõneles ta.

Kuigi Liinu Vaan on ka ise ratsutaja, võistles Chanelliga Saku Suurhallis Paul Argus. Kahe väikese lapse emana on naine pigem keskendunud hobuste aretusele ja teab, et hobust näitab parimal moel ikka Eesti parim ratsutaja. Seekord sai selleks õnneliku juhuse tahtel Paul Argus.

„Paul Argus tuli meie talli ühe teise hobuse järele, jutu käigus pakkusin talle võimalust minna Horse Showle võistlema Chanelliga, ta proovis ja pärast kümneminutilist ratsutamist sõnas, et teeme ära,” lausus ta. Nii ei lootnud ta omanikuna suurvõistluselt muud, kui puhast sõitu. „Ei julgenud arvatagi, et vähe koos harjutanud võistluspaaril tuleb koostöö sedavõrd hästi välja, et läbitakse rada ühtegi takistust maha ajamata ja nii kiiresti, et ükski Chanellist vanem hobune kiiremini ei suutnud,” selgitas naine.

Nii on Chanellil võimalus järgmisel aastal minna oma võitu kaitsma, sest Eesti Sporthobuste Kasvatajate Selts toob Saku Suurhallis toimuval Tallinn International Horse Showl areenile parimad nelja- ja viieaastased sporthobused.

Rahvusliku kahefaasilise sõidu võitis Paul Argus nelja-aastasel eesti sporthobusel Chanelle (kasvataja Liinu Vaan). Teiseks tuli Piret Ervald neljaaastasel Popcorn Time’il (kasvataja Elina Mark) ning kolmandaks Sandra Vahemets viieaastasel Calebil (aretaja Kaija Vare).

Tallinn International Horse Show toimus Saku Suurhallis 30. septembrist 2. oktoobrini. See on suurvõistlus, mis ühendab tipptasemel ratsaspordi, elava muusika ja ehedad elamused hobumaailmast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles