Üha enam tarbijaid pistab poetiiru tehes endale ostukorvi ka mõne hoidise või valmistoidu. Inimesed tahavad, et neil oleks kodus kiiresti valmiv toit olemas, ent see peab ka olema tervislik ja kodumaine.
Valmistoitude ja hoidiste müük on pidevas kasvus
Hoidiste tootmine on hooajaline, sest tooraine ehk köögiviljade valmimine sõltub aastaajast. „Kurgid paneme purki suvel, hooaeg kestab juuni keskpaigast septembrini. Ka suvikõrvitsat sisaldavad hoidised toodame sel ajal,” selgitas Põltsamaa brändijuht Mari-Liis Rümmel.
Kurgihooajale järgneb septembris ja oktoobris kõrvitsahooaeg ning novembrist on Rümmeli sõnul rõhk kapsastel ja valmistoidul.
Ka ASi Salvest turundus- ja tootearendusjuhi Kristel Vilupuu sõnul käib praegu täie hooga kõrvitsatoodete purkipanek järgmiseks pooleteiseks aastaks. „Samal ajal alustatakse kapsa hapendamisega, et jõuluks jõuaks poodi selle aasta saagist valmistatud praekapsas,” rääkis ta.
Suur osa Salvesti toorainest ostetakse koduturult. „Siit on pärit enamik köögivilju, piima- ja teraviljatooteid ning valdavalt ka liha. Kohaliku tooraine eelis on selle lähedus ning eestlasele sobiv maitse, samuti hea kvaliteet ja lühike tarneahel.”