Põllumehed kogunevad aastanäitusele

maaelu.postimees.ee
Copy
Eesti põllumajanduse aastanäitus Eesti Rahva Muuseumis.
Eesti põllumajanduse aastanäitus Eesti Rahva Muuseumis. Foto: Margus Ansu

Juba neljandat aastat toimuv Eesti põllumajanduse aastanäitus EPA2022 toob 12. ja 13. oktoobril Tartusse põllumajanduse võtmetegijad ja arvamusliidrid. 

Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja juhatuse esimees Roomet Sõrmus sõnas aastanäitust tutvustades, et järgmisel nädalal toimuv sündmus on suunatud põllumajandussektori ettevõtjatele ja erialaspetsialistidele. „Hea meel on tõdeda, et Eesti väiksusele vaatamata korraldame iga-aastaselt valdkonna tippsündmust, mis on kujunenud põllumeeste ja nende partnerite omavaheliseks kohtumispaigaks,“ osutas Sõrmus.

Ta lisas, et messipäevadele annab veelgi juurde seminaride ja konverentside kava, mis toob kokku oma ala tippspetsialistid ja eksperdid. „Kahe päeva jooksul tuuakse kompaktselt nii taime- ja loomakasvatajatele kui metsaomanikele valdkonna uudised, erialane info ja üldmajanduse teemad mugavalt kätte, muu hulgas peatutakse aktuaalsetel trendidel ja antakse ülevaade sellest, mis turul toimub,“ lausus koja juht.

„Tänavugi oleme panustanud sellesse, et osalejatel oleks võimalus tihedas messiprogrammis valida endale sobivaid konverentse ja seminare või osaleda infotunnis, kus vastab küsimustele maaeluminister.

Kahe päeva jooksul toimub 45 seminari ja 5 konverentsi. Aastanäituse messialal ja seminariprogrammis osaleb ligi 80 ettevõtet, riigiasutust ja organisatsiooni – kindlasti tasub kohale tulla mõlemal päeval.

Uuendusena on aastanäituse esimesel päeval töös messistuudio, kus toimuvad otseülekanded vestlusringidest ja kohtumistest,“ avaldas Sõrmus. „Usun, et messi üheks oluliseks osaks on valdkonnas tegutsevate inimeste omavahelised kohtumised ja võrgustiku suhtlemine, just messipaigas sõlmitakse uusi tutvusi ja tehakse kokkuleppeid edaspidiseks,“ lisas ta.

Ka on meelivad mulle telegrammi stiilis lühikesed seminarid, nad annavad mõtlemisainet - need on just ideekorje jaoks parima formaat.

KEVILI nõukogu kauaaegne liige Jaak Läänemets ütles, et EPA messi algusaastal oli ta väga skeptiline messi suhtes, kuna Maamess juba oli, et ta mõtles, et milleks on vaja uut kõrvale. „Nüüd olen ma aru saanud, et EPA messi on vägagi vaja. Juba messi ajastus on igati hea, äsja on lõppenud kiired koristustööd, kõik teemad on värskelt meeles ja pikk talv mõtete klaarimiseks on ees,“ tunnistas Läänemets. „Ka on meelivad mulle telegrammi stiilis lühikesed seminarid, nad annavad mõtlemisainet - need on just ideekorje jaoks parima formaat. Saad erinevaid mõtteid koguda ja sügavama huvi korral ennast talvel täiendada,“ lisas ta.

Läänemets toob esile ka ERMi ees välialal toimuva masinate näituse. „Kuigi mind kõnetavad rohkem saalides toimuvad infotunnid ja seminarid, usun, et linnarahvale on põnev näha, millise tehnikaga me täna põllumajandussektoris toimetame,“ muigas Läänemets. „Ma arvan, et me ei konkureeri Maamessiga, nemad on rohkem lõpptarbija jaoks ja meie põhifookus jääb siiski põllumajandussektoris toimuvale ning kõnetab sektoris tegutsevaid inimesi,“ usub Läänemets.

  • Aastanäitus EPA2022 toimub Eesti Rahva Muuseumis ja on avatud: 12. oktoobril kell 10-18 ja 13. oktoobril kell 10-17.
  • Näitusel osalevate eksponentide nimekirja ja seminaride kava leiab kodulehelt www.epamess.ee.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles