Olustveres selgub selleaastane põllumajanduse tippjuht

maaelu.postimees.ee
Copy
Põllumajanduskonverentse korraldatakse Olustveres juba 2006. aastast.
Põllumajanduskonverentse korraldatakse Olustveres juba 2006. aastast. Foto: Erakogu

Täna toimub Olustvere Teenindus- ja Maamajanduskoolis 17. põllumajanduskonverents „Põllumees kui tippjuht”, kus seekord keskendutakse kriisidele - mida neist tuleviku tarbeks õppida ja kuidas ennetavalt riske paremini maandada. Samuti kuulutatakse konverentsil kümnendat korda välja põllumajandussektori tippjuht.

Olustvere Teenindus- ja Maamajanduskooli direktori Arnold Pastaku sõnul on traditsioonilist konverentsi Olustveres peetud juba 2006. aastast ning selle aja jooksul on arutletud üheskoos eri valdkondade ekspertidega mitmete teemade üle, mis põllumehi ja valdkonda laiemalt ühel või teisel viisil puudutavad.

"Tänavust konverentsi ettevalmistades kerkis kriisiteema koheselt esile, sest viimastel aastatel on üks kriis ajanud teist taga ning viinud põllumajanduse ja toidutootmise raskesse seisu. Kuidas tulla toime suurenenud energiahindadega, kuidas katkenud tarneahelate asemele leida uued alternatiivid – need on küsimused, millega seisavad täna silmitsi kõik põllumajandusettevõtted," ütles Pastak, lisades, et kaalul ei ole rohkem ega vähem kui põllumajanduse jätkusuutlikkus ja toidujulgeolek.

Swedbanki põllumajandussektori juhi Brit Padjuse sõnul on geopoliitiline olukord on tekitanud nii maailmamajanduses kui ka Eesti majanduses ebakindlust. "Energiakriis koos väga kiire sisendhindade tõsuga ning erinevate kaupade tarneraskused pingestavad ka põllumajandussektorit. Keerulistel aegadel mängivad olulist rolli põllumajandusettevõtete juhtide teadmised ja varasemad kogemused, et leida lahendusi ja otsida ka rasketes tingimustes uusi võimalusi arenguks. Swedbank annab samuti igapäevaselt oma panuse, et põllumajandussektori ettevõtjatele toeks olla," ütles Padjus.

Konverentsil kuulutatakse tänavu juba kümnendat korda välja põllumajandussektori tippjuht. Tunnustusega soovitakse rõhutada juhtimiskompetentside olulisust ning jagada jätkusuutliku, keskkonnast ja kogukonnast hooliva juhtimise praktikat sektoris.

Lisaks astuvad üles maaeluminister Urmas Kruuse, Euroopa Parlamendi saadik Riho Terras, Siseministeeriumi nõunik ja pikaaegne politseiametnik Kristian Jaani, Eesti Energia juhatuse esimees Hando Sutter, Swedbank´i juht Olavi Lepp, Riigi Infosüsteemi Ameti peadirektor Margus Noormaa, Postimees Grupi juhatuse liige ja Postimehe peatoimetja Priit Hõbemägi, Scandagra tootejuht Marge Pähkel,

Diskussioonipaneeli „Toidujulgeolek – kas oleme nälja eest kaitstud?“ juhib endine Eesti esindaja FAO juures Ruve Schank. Paneelis osalevad AS Selver juhatuse liige Kristi Lomp, Eesti Konjuktuuriinstituudi direktor Marje Josing, Eesti Varude Keskuse juhatuse esimees Ando Leppiman ning Crocus OÜ juhatuse esimees ja “Põllumajandussektori tippjuht 2020” Andres Oopkaup.

  • Konverentsi korraldab alates 2006. aastast Olustvere Teenindus- ja Maamajanduskool koostöös Corpore
  • Konverentsidega. Konverentsi ametlik koduleht: www.pollumeeskuitippjuht.ee.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles