Maaülikool sai kutse liituda Bioteaduste Euroliigaga

maaelu.postimees.ee
Copy
Pildil Eesti Maaülikooli peahoone.
Pildil Eesti Maaülikooli peahoone. Foto: Sille Annuk

Suve hakul sai Eesti Maaülikool kutse liituda ELLS (Euroleague for Life Sciences) võrgustikuga. Esialgu küll jälgijana alates 2023. aastast, kuid mis on aluseks, et saada täisliikme staatus.

Bioteaduste Euroliiga (ELLS) on juhtivate ülikoolide võrgustik, mis teeb koostööd loodusvarade majandamise, põllumajandus- ja metsandusteaduste, bioteaduste, loomateaduste, toiduteaduste, keskkonnateaduste ja maaelu arengu valdkondades, sh. põllumajandusökonoomikas või maasotsioloogias.

"Kutse oli suur üllatus ning au, sest seni on võrgustik püsinud suhteliselt muutumatu," tõdes maaülikooli õppeprorektor Endla Reintam. ELLS-i valdkonnad ja eesmärgid sobituvad väga hästi EMÜ omadega, tõdes Endla Reintam. Võrgustiku fookuses on ühine õpetamine ja õppimine, üliõpilaste ja töötajate mobiilsus ning kvaliteedi tagamine. "Võrgustikku kuulumine aitab suurendada EMÜ rahvusvahelist nähtavust ning pakkuda mitmekülgsemaid võimalusi üliõpilaste ja töötajate mobiilsuseks," lisas ta.

Neli uut ELLS-i liiget kuulutati välja võrgustiku aastakonverentsil, mis toimus 22.–23. septembrini Prahas Tšehhi Põllumajandusülikooli juures.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles