Maal elamise päeva avaüritusel arutletakse maaelu kestliku kujundamise üle

maaelu.postimees.ee
Copy

Tänavune Maal elamise päev avatakse kolmapäeval, 21. septembri Läänemaal Oru kultuurisaalis, kus arutletakse maal elamise olulisuse ja erinevate külgede üle. Maa Elu vahendab avamisüritust ja arutelusid.

Maal elamise päeva korraldatakse maal elavatele inimestele ja ka neile, kes alles mõtlevad selle suure elumuutuse peale.

Oru kultuurisaalis toimuval avasündmusel saavad sõna kohalikud omavalitsused, maal elavad inimesed jagavad enda maale kolimise ja seal elu alustamise kogemust, maaeluminister Urmas Kruuse ja riigihalduse minister Riina Solman.

Paneeldiskussioonis arutlevad Maaelu Edendamise Sihtasutuse juht Meelis Annus, Otepää valla külade ühenduse juht Ivika Nõgel ja riigihalduse minister Riina Solman teemal “Millal me saame “rikkaks” ja eelkõige ettevaatavaks, innovaatliseks ja targaks, et kujundada maaelu kestlikult?”

Ajakava:

11.00-11.05 peakorraldaja Krista Pegolainen-Saar tervitussõnad

11.05-11.10 Lääne-Nigula vallavanema Aivar Riisalu tervitussõnad

11.10-12.10 Ettekanded:

  • maaeluminister Urmas Kruuse – “Maapiirkondades atraktiivse elu- ja ettevõtluskeskkonna tagamine”;
  • riigihalduse minister Riina Solman – “Mis teeb omavalitsusest sellise koha, kus inimesed soovivad elada ja kuhu soovitakse tulla. Millised on hetkel trendid ja suunad, milles ministeerium KOVide tegevust avalike teenuste arendamisel toetab”;
  • siseministeeriumi asekantsler Raivo Küüt – “Maapiirkonna kogukondade tähtsus turvalisuse tagamisel. Mis on kogukonnakeskne lähenemisviis ja mida saame inimestena ja avaliku võimu esindajatena teha, et kogukonnakeskset lähenemisviisi juurutada?”

Kogemuslood:

12.15-12.30 Kodu maale piloodi kogemus ja tulevikusuunad. Meelis Annus, Maaelu Edendamise SA

12.30-12.45 Kohaliku omavalitsuse ja kogukonna ning ettevõtjate ühisosa elukeskkonna kujundamisel. Vallavolikogu esimees Mikk Lõhmus,

12.45-13.00 Maali üürimaja saamise lugu. Elle Ljubomirov, arenguseltsi juhatuse liige, piirkonna arenduste eestvedaja

13.25-13.50 Paneeldiskussioon: Millal me saame “rikkaks” ja eelkõige ettevaatavaks, innovaatliseks ja targaks, et kujundada maaelu kestlikult?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles