Olustveres võistlevad hoidised ja noored kündjad

maaelu.postimees.ee
Copy
Traditsiooniline hoidistemess tuli mullu ära jätta, kuid nüüd on taas põhjust hoidistesõpradel sammud Olustverre seada.
Traditsiooniline hoidistemess tuli mullu ära jätta, kuid nüüd on taas põhjust hoidistesõpradel sammud Olustverre seada. Foto: Erakogu

Laupäeval, 17. septembril toimub Olustveres traditsiooniline hoidiste mess ja toidulaat. Kaasa saab elada ka Olustvere põldudel peetavatele rahvusvahelistele koolinoorte künnimeistrivõistlustele, mis toob kokku osalejad 10 eri riigist.

Olustvere teenindus- ja maamajanduskooli direktori Arnold Pastaku sõnul on hoidiste messist ligi kahekümne aastaga saanud piirkonna üks suurimaid omataolisi üritusi, mis võõrustab päeva jooksul tuhandeid huvilisi Eesti eri otstest.

„September on Eesti toidu kuu, ning juba 18. korda toob armastus hea kohaliku toidu vastu inimesed Olustverre. Messilt leiab parimat väiketootjate poolt pakutavat toidupoolist ning soolaseid ja magusaid hoidiseid, inspiratsiooni hoidistamise huvilistele ja põnevaid maitseid ka suurimatele gurmaanidele,“ ütles Pastak. „Laadalt ei puudu ka meelelahutusprogramm – vaatamist ja proovimist leiab kogu perele!“

Samuti laupäeval toimuvaid rahvusvahelisi koolinoorte meistrivõistlusi kündmises peetakse 7. korda ning Olustveres asub võistlustulle 28 osalejat kümnest eri riigist – Taanist, Inglismaalt, Ukrainast, Austriast, Luksemburgist, Slovakkiast, Prantsusmaalt, Poolast, Rootsist ja Eestist. Paralleelselt võistlevad T-25 ehk väiketraktorite klassis ka harrastuspõllumehed. Koolinoorte võistlust peetakse rahvusvaheliste künnivõistluste reeglite järgi, harrastajate klassile koostas reeglid Olustvere õpetaja Elmut Lehiste.

Külastajate seas populaarseks kujunenud hoidiste messi raames toimub päevajuht Urmas Vaino eestvedamisel „VIP hoidis 2022“ ehk žürii lemmiku valimine. Žürii liikmed on Eesti restoranikultuuri suurtegija Dimitri Demjanov (žürii esimees), Vanemuise teatrijuht Kristiina Alliksaar, teletäht Reet Linna, laulja ja näitleja Katrin Karisma, lauljatar Birgit Sarrap, muusik ja mänedžer Indrek Sarrap, näitleja Carmen Mikiver, näitleja Kaili Närep ning Olustvere Teenindus- ja Maamaanduskooli direktor Arnold Pastak.

Toidulaat ja hoidiste mess on laupäeval, 17. septembril avatud kell 11-16, künnimeistrivõistlustele antakse start Olustvere lipuväljakul kell 8.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles