Metsarahvapäev toob laupäeval Eesti metsa üle 50 vabaõhuürituse

maaelu.postimees.ee
Copy
Metsarahva päev 2021 Puukujurite töökoas
Metsarahva päev 2021 Puukujurite töökoas Foto: Ragnar Peets

Laupäeval, 17. septembril toimub teist aastat järjest üle-eestiline Metsarahvapäev. Sel päeval panevad metsaga seotud inimesed ja ettevõtted õlad kokku, et pakkuda Eesti inimestele parimaid metsaelamusi.

Päeva jooksul saab õppida metsas ellujäämist, metsaköögi nippe, külastada suurimaid puidutööstusi, aga ka õppida kalastamise saladusi ja isegi minna põtrade pulma.

“Viimase aja jooksul on Eesti inimeste pilgud pööratud veelgi rohkem metsa poole ning huvi hakkamasaamise ja kriisiks ettevalmistumise vastu on kõrge. Kuid mets pakub lisaks varjupaigale ka rekreatsiooni, tööd, toorainet ja toitu ning sellist mitmekesisust arvestades pakume kasulikku infot ja kogemusi nii suurtele kui väikestele huvilistele,” sõnas MTÜ Eesti Metsaseltsi president ja Luua Metsanduskooli direktor Haana Zuba-Reinsalu.

Zuba-Reinsalu soovitab soojalt ka erinevaid matku ja metsaretki, mida sel päeval saab kogeda igas Eestimaa nurgas. “Sageli me ei aimagi, kui palju huvitavat on metsa kohta õppida. Kui aga käia rektel koos professionaaliga, kes on oma elu metsaga sidunud, avardab see silmaringi ja annab palju uusi teadmisi,” lisas ta.

Kogu info ja üritused on leitavad aadressil metsarahvapaev.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles