Eestlased omandasid kündmise MMile sõitmiseks veoautoload

Silvi Lukjanov
Copy
Kaspar Järvala (vasakul) ja Priit Puuorg, viimasele ehitasid mehed küll ise võistlustraktorit, ent varuosa puudumise tõttu saadi Tatolilt võistlusteks töökorras masin.
Kaspar Järvala (vasakul) ja Priit Puuorg, viimasele ehitasid mehed küll ise võistlustraktorit, ent varuosa puudumise tõttu saadi Tatolilt võistlusteks töökorras masin. Foto: Erakogu

Kuigi künni-MMile sõitvatel meestel oli plaan valmistada võistlustraktor põhimõtteliselt prügist, tuli sellest viimasel hetkel loobuda. Kas see valik ka õnne toob, selgub Iirimaal, sest sinnasõit on meestel esimest korda kavas ette võtta vaid oma jõududega.

Iirimaal septembri kolmandal nädalal toimuvale künni-MMile minekuks valmistuv Kaspar Järvala vastas küsimusele, kas traktor on valmis, et tema oma on küll, aga teine võistleja Priit Puuorg pidi leppima viimase hetke vangerdusega. „Priidu traktori ehitusel ilmnesid tõrked. Tegime talle siin traktorit totaalsest prügist, kahe nädalaga ehitasime peaaegu valmis, kuid puudu jäi üks laager, mis oli katki,” selgitas Järvala. See pole mitte tavaline laager, vaid sedavõrd spetsiifiline, et saabub alles esmaspäeva õhtuks Eestimaa pinnale. „Kuid nädalavahetusel osteti Tatolisse tagasi üks kliendi traktor ja nad olid nõus selle Priidule võistlusteks andma. Arutasime siin ja see tundus kindlama variandina MM-ile võistlema minekul, sest prügist traktorit kokku pannes võib üllatusi kergemini ette tulla,” kõneles ta.

Ise kohale sõita odavam ja kindlam

Kindlama variandina tundus meestele sel aastal MMile ise oma veokiga sõita, kaasas oma võistlustraktorid ja haakeriistad. Selleks tuli aga meestel taotleda vastavad load.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles