Parim mesi selgub meepealinnas rahvahääletusel

Sigrid Koorep
, ajakirjanik
Copy
Meepealinnas Karksi-Nuias valitakse tänavu esimest korda parimat mett. Traditsiooniliselt lähevad võistlustulle ka meetoidud, millest varem on võidu koju toonud kanatiivad ja meekook.
Meepealinnas Karksi-Nuias valitakse tänavu esimest korda parimat mett. Traditsiooniliselt lähevad võistlustulle ka meetoidud, millest varem on võidu koju toonud kanatiivad ja meekook. Foto: Elmo Riig

Esimesed septembripäevad ähvardasid öökülmadega, see on ka mesilased varakult tarude poole suunanud ja loiumaks muutnud. See tähendab, et eeloleval nädalalõpul on meefestivalil paras aeg korjata teadmisi mesilaste talvitumisest. Samuti saab kaasa rääkida parima mee valimisel.

Tänavu 14. korda aset leidval meefestivalil meepealinnas Karksi-Nuias jagatakse teadmisi nii putukatest kui mesindusest ja peetakse laata, kuhu oli nädala algul end müüjatena registreerinud mitukümmend mesinikku.

Järgmisel aastal laborisse

Sel korral valitakse esimest korda parimat mett ja nagu Karksi-Nuia kultuurikeskuse kultuurispetsialist Mae Rae ütles, siis oma mee võistlusele saatmiseks ei pea sugugi laadal osalema, vaid pooleliitrine sildistamata klaaspurk vedela meega on tarvis kultuurikeskusesse toimetada laupäeva keskpäevaks. Seekord teeb valiku rahvas oma maitsemeele järgi, kuid järgmisel aastal on kavas kaasata ka Eesti Mesinike Liit. „Siis valitakse lisaks rahva lemmikule kvaliteedimärgiga meepealinna kõige parem mesi, kus on oma osa ka laboritulemustel,” märkis Rae.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles