Ees ootab erakordselt tihe laadanädalavahetus

maaelu.postimees.ee
Copy
Sügislaat "Võhma juurikas" 2020. aastal.
Sügislaat "Võhma juurikas" 2020. aastal. Foto: Elmo Riig

Sel nädalavahetusel leiab endale küll igaüks mõne laada või kohaliku sündmuse, mida külastada. Laadakalendri järgi toimub üle Eesti rohkem kui 30 erinevat laata ja sündmust.

Nii näiteks toimub laupäeval, 10. septembril Jänedal juba XVI sügislaat, kus lisaks kauplemisele saab osa ka kartuli- ja õunasortide näitusest.

Samal päeval toimub Türi kultuurikeskuses ja Kesklinna pargis Türi õunafestival ja sügislaat. Festivalil selguv ka Türi õunahoidis 2022 ja Türi õunamagustoit.

10. septembril toimub ka seitsmes Sibulatee puhvetite päev. Sel aastal avavad oma uksed rekordilised 31 kohalikku hoovi ja aeda. Sibulatee puhvetid on laiali jaotunud terve Sibulatee piirkonna ulatuses. Neid leidub nii vanausuliste külades Peipsi ääres kui ka näiteks Kokanurgal, Lümatis, Tähemaal ja Koosal.

Mutstvees toimub samal päeval ka sügislaat «Peipsi kolla» ning Ulge puhkealal toimub laupäeval Võrtsjärve angerjafestival.

Saaremaal tulevad aga laupäeval piirkonnamärgise Saaremaa Ehtne Toode kandjad üheks päevaks Kuressaare kesklinna kokku ja oma kaupa pakuvad suured ja väikesed talunikud, toidutootjad ja käsitöölised.

Meepealinnas Karksi-Nuias toimub reedel ja laupäeval aga XIV meefestival, kus saab osta mett ja meetooteid üle Eesti ning Lätist. Festivalil valitakse ka külastajate lemmikmesi.

Pühapäeval kogunevad Võhmas aga taimegurmaanid, et osa saada sügislaadast «Võhma juurikas». Laada tähtsaim osa on taimedega kauplemine, kuid laadalt ei puudu ka aia- ja metsasaadused.

Ka vanavara austajad ei pea pettuma. Nii ootab neid laupäeval, 10 septembril Tartumaal Kolga külas igasügisene vanatehnika- ja vanavara laat ning näitus. Samal päeval toimub Lääne-Virumaal ka Kadrina vanavara- ja käsitöölaat.

  • Ideid, kuhu nädalavahetusel uudistama minna, leiab SIIT.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles