Peipsi ääres Alatskivi asula servas peavad Tatjana ja Andres Punga Maitseaeda, mille peamine saak on kurgid, tomatid, sibulad, sekka ka tšillit, paprikat ja muid köögivilju.
Maitseaiast tulevad maitsvad tomatid ja kurgid
Maitseaed sai alguse peretütre ideest, et ema võiks hakata maitsetaimi kasvatama. See lihtsalt tuleb tal hästi välja. Tagantjärele tunnistas Tatjana, et tulemuseks oli väike pettumus, sest eestlased ei armasta põnevate taimede ja maitsetega katsetada. „Tahaks Eesti kokkadelt küsida: miks te kasutate avokaadot, aga ei lisa sinna midagi juurde, kui meil on siin nii palju kohapeal hästi kasvavaid ja maitsvaid taimi,” lausus Tatjana. Väga kurb, et ei osata neid kasutatada ega taheta elu huvitavamaks muuta. Lõplikult ta maitsetaimede kasvatamisest siiski loobunud ei ole.
Kui hiljutise Peipsi toidu tänava raames võtsid paljud kohalikud kohvikud Maitseaiast kurki ja tomatit, siis Kolkjas asuv präänikutalu on võtnud juba mitmendat aastat basiilikut. „Kasvatame tavalist, punast ja sel aastal ka hästi põnevat kaneelbasiilikut. Lisaks on punet,” nimetas Tatjana.