Järvamaal Põhjaka mõisas avatakse teisipäeval Eesti toidu kuu.
Põhjaka mõisas avatakse teisipäeval Eesti toidu kuu
Eesti toidu kuu tähistamise eesmärk on tõsta kohalik toit ja toidukultuur tähelepanu keskpunkti ja väärtustada tööd ja inimesi, kelle kaudu toit lauale jõuab.
Maaeluministeeriumi eestvedamisel toimub juba kaheksandat korda septembris Eesti toidu kuu, kus kümned ettevõtted korraldavad töötubasid, maitsete matkasid, laatasid, konverentse, et tuua fookusesse Eesti toit ja näidata kõigile kui maitsev on meie toidulaual pakutav söögipoolis.
Põhjaka mõisas toimuval avaürituse vestlusringis osalevad maaeluminister Urmas Kruuse, Eesti Toiduainetööstuse Liidu juht Sirje Potisepp, Eestimaa Talupidajate Keskliidu juhatuse liige Kerli Ats ja Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja juhatuse esimees Roomet Sõrmus. Vestlusringis otsitakse vastuseid küsimustele, miks väärtustada Eesti toitu ja mis sõnumit kannab Eesti toidu kuu, kas ja kui palju geopoliitiline olukord mõjutab meie toidulauda ning millised on Eesti toidu võimalused eeloleval talvel?
Kogu toidukuu programmiga saab tutvuda Eesti toidu veebilehel.