Maaturism elab hästi tänu eesti oma inimesele

Silvi Lukjanov
Copy
Lisaks perepuhkajale on maaturismiettevõtjatel mitmeid suurüritusigi, eelmisel aastal pidasid noorkotkad ja kodutütred Metsajõe puhkemajas oma suvelaagrit. 
Lisaks perepuhkajale on maaturismiettevõtjatel mitmeid suurüritusigi, eelmisel aastal pidasid noorkotkad ja kodutütred Metsajõe puhkemajas oma suvelaagrit. Foto: Dmitri Kotjuh/Järva Teataja

Metsajõe Puhkemaja OÜ peremees Andrek Põllumäe uksed on turistidele valla aasta läbi. Kuid suviti on nende pereettevõttes kõigil käed-jalad rohkem tööd täis. „Vaid nädala sees on mõni vaba päev ja nii laseme siin aprillist kuni septembri lõpuni,” lausus ta. Kui muidugi see va koroona vahele ei tule.

Selgub, et suvel leiavad juba aastaid nende juurde Järvamaale tee ettevõtjad firmapidudega ja eraisikud pulmadega. Mida sügise poole, seda enam tuleb seminare ja koolitusi ning tähtpäevade ja pulmade tähistamised jäävad nädalavahetustele. Nii on minemas 14. tegutsemisaasta ja siiani kõik vaid tõusvas joones. Peremees imestab isegi, kuidas koroona-aastad on õnnestunud suurema languseta üle elada. „Kuid suviti pole ju koroonat olnud ja nii kui piirangud kadusid, oli meil kohe maja rahvast täis ja rahvarohked suved on meid kenasti järjel hoidnud,” sõnas ta.

Metsajõe puhkemaja teenuseid käivad avastamas just siseturistid ja seda üle Eesti. Külaliste vastuvõtjana teab Põllumäe, et mitmed üle-eestilised suurettevõtted valivad neid kokkusaamisteks just asukoha tõttu Eesti keskel. Pooleks ettevõtjatega käivad neil meelsasti oma tähtpäevi tähistamas ka eraisikud. Kuigi teenindamise koha pealt on pulmadega rohkem tegemist kui firmade suvepäevadega ja raha on sama, ei eelista Põllumäe kedagi. „Mulle on oluline, et ürituste kalender on täis ja peaasi, et tulijad on toredad inimesed. Me tahame teha alati kõike nii, et kliendid rahule jääksid,” kinnitas ta.

Tundub, et see on neil ka õnnestunud, sest siiani pole nad reklaamile raha pidanud kulutama.

Töötajaid keeruline leida

Peamiselt korraldatakse Metsajõel ühe ööbimisega üritusi. See aga tähendab pererahvale suurt koormust ja kiiremat teenindustempot kui hotellis, kus personali on rohkem. „Meie peame siin kõigega kogu aeg ise hakkama saama. Maaturismis pole sedavõrd raha, et suudaksin mitut meeskonda töötajaid palgal hoida,” selgitas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles