Kurjailma festival viib muuseumiteele ja rabasse restorani

maaelu.postimees.ee
Copy
Rabaresto ootab toiduelamusele ka Kurjailma festivali ajal.
Rabaresto ootab toiduelamusele ka Kurjailma festivali ajal. Foto: Erakogu

Kurjailma festival 3.0 toimub septembrikuu jooksul Järvamaal ja koosneb erinevatest üritustest, millest on oodatud osa võtma nii kogukonnaliikmed kui kaugemalt tulijad.

3. septembrist 2. oktoobrini pakutakse Kurjailma festivalil Järvamaa eri paigus erinevaid meelelahutuslikke üritusi. Festivali avasündmuseks on kirjanduslik muuseumitee mööda maakonna maanteid, kus kümnes projektiga ühinenud muuseumis pakutakse kahe päeva jooksul eriprogramme. Samuti kutsub Kaljusalu talu festivali avapäeval oma loomaparki ühele isevärki mõnusale kulgemisele koos valge rebase Lumilee ja tema sõpradega.

Järva maakond kannab sel aastal tiitlit Eesti Toidupiirkond 2022, mistõttu leiab kavast toiduga seotud üritusi: väljasõit erimenüüga Rabarestosse, kuhu saab sööma sõita ainult kanuus, või hoidiste valmistamise õppepäeva seltsimajas.

Toit on kõiki kõnetav teema, vaimustab ja inspireerib, kõik oskavad seda teha ja kõik söövad.

“Meil on väga hea meel toidupiirkonna tiitli üle ja sidusime festivali sama vankri ette,” sõnas MTÜ Järva Arengu Partnerid konsultant Sille Pudel. “Toit on kõiki kõnetav teema, vaimustab ja inspireerib, kõik oskavad seda teha ja kõik söövad. Järelikult peaks kõigile sobima,“ lisas ta

Lisaks on kuu aega kestva ürituste nimekirjas matkapäev, laat, tantsuõhtuid, sportlikke väljakutseid ja kogukonna õpipäevi. Kogu festivali kava on näha kodulehel. www.kurjailma.ee

Festivali eesmärk on pikendada maakonna turismihooaega ja pakkuda külalistele tegevusi ja piirkonnale tutvustusvõimalust. Kõik üritused on iseseisvad, kuid kannavad festivali märki.

Esimene Kurjailma festival toimus 2020. aastal ja selle käigus korraldati 144 üritust 8000 osalejaga. Teisel aastal kestis festival täpselt ühe kuu, pakuti 17 üritust ja osavõtjaid oli 5300. Oma nime on festival saanud vanasõnast “Kured läinud, kurjad ilmad, haned läinud, hallad maas, luiged läinud, lumi taga”.

Festivali korraldajad on Järvamaa LEADER tegevusgrupid ja sihtasutus Järvamaa koostöös kõikide maakonna ürituste korraldajatega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles