Juubeliraamat heidab pilgu erametsanduse ajalukku

maaelu.postimees.ee
Copy
Juubeliraamat.
Juubeliraamat. Foto: Eesti Erametsaliit

Eesti Erametsaliit esitleb eeloleval laupäeval Jõhvis kogu pere metsapäeval organisatsiooni 30. aastapäeva puhul koostatud raamatut “Kolm kümnendit Eesti erametsanduses. Meenutusi erametsanduse visionääridelt”.

„Kolme aastakümnega on erametsaliidust välja kujunenud organisatsioon, kuhu jätkuvalt kuulub neid, kes on olnud erametsaliidu loomise juures, ning aktiivselt tegutsemas neidki, kes 1992. aastal polnud veel sündinud,“ rääkis Eesti Erametsaliidu juhatuse esimees Ando Eelmaa. „Tugeva organisatsiooni alustala on just inimesed – visionäärid, kelle mõtted ja lennukad ideed on alati natukene oma ajast eest. Valiku nende lugudest olemegi kogunud värske raamatu kaante vahele, et need aitaksid avada Eesti erametsanduse lugu selle kujunemisel olulist rolli mänginud inimeste vaadete kaudu.“

Raamatust leiab 15 endise ja praeguse Eesti Erametsaliidu juhatuse esimehe ning tegevjuhi minevikumeenutused Eesti erametsanduse kujunemisest ning mõtted sellestki, millises suunas võiks erametsandus edasi liikuda.

„Raamatusse koondunud mälestusi ja unistusi lugedes näeme, et on olnud nii arenguid kui taandarenguid. Ja on olnud asju, mis ehk teenimatult on unustusse vajunud, millelt tasuks tolm maha kloppida ja vaadata, kas poleks äkki õige neile uuesti eluõigust nõudma hakata,“ kommenteeris metsandusajakirjanik Mari Kartau, kes aitas teenekate erametsanduse arendajate mõtted tekstiks vormida. „Nendeks on näiteks maadevahetuse taastamine, kogukonnametsade küsimuses üksmeele leidmine ning metsanduse viimine maaeluministeeriumi valitsemisalasse.“

Raamatu projektijuht on Anniki Leppik, erametsanduse edendajate mõtted aitas kirja panna metsandusajakirjanik Mari Kartau ning toimetada Veste Roosaar. Raamatu kujundas Margit Randmäe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles