Turulette vallutavad värsked kodumaised kurgi tekitavad vastupandamatu soovi teha hapukurke. See maitsev amps on igati sobiv ka jaanilauale. Võimalusi, kuidas ööpäevaga mõnus hapukas-soolane amps valmistada, on mitmeid. Maa Elu proovis kolm kõige lihtsamat viis järele.
Tellijale
Jaanilauale: millised kiired hapukurgid on maitsvamad?
Laupäeva hommikul teen tiiru turule ja ostan kohaliku taluniku käest kaks kilo väikeseid kurke. Kuna plaanin teha ka kilekotikurke, palun minu kotti valida just võimalikult peenikesed kurgid. Müüja on lahkesti nõus ja räägib, et kurgid on eile põllult korjatud.
Kodus kallan kurgid kaussi ja tõstan kraani alla, lasen neile külma vett peale voolata, kuni kraanist tuleb jääkülm vesi, siis seisavad kurgid pool tundi vees, kuni purke ja muud tarvilikku lauale otsin.
Tegelikult soovitatakse kurkidel paar tundi kuni üle öö külmas vees seista, nii pidavat hapukurgid veel eriti krõmpsud jääma.