Küüslaugukasvatajate pidupäev tuleb piirangutevabalt

maaelu.postimees.ee
Copy
Küüslaugufestivalil tuleb müüki vähemalt 15 tonni küüslauku.
Küüslaugufestivalil tuleb müüki vähemalt 15 tonni küüslauku. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Kuremaal toimuvaks küüslaugufestivaliks on Eesti kasvatajad tänavu varunud ja müügiks ette valmistanud piisavalt kodumaist küüslauku.

Festival saab teoks 20. augustil Jõgevamaal, letid seatakse üles Kuremaa järvepargis. Kauplejaid on registreerunud paarsada ja neid lisandub juurde.

Müügile on oodata 15 tonni küüslauku ja kindlasti tuleb lisa. “Meie iga-aastased kasvatajad Põlvamaalt ja mujalt Lõuna-Eestist on kohal. Nad on siin kaubelnud varasemalt ja tee Kuremaale on selge. Päeva lõpuks valitakse publiku silme all ka suurim küüslauk,” rääkis korraldustoimkonna liige Raul Soodla.

Eesti Toiduliidu juht Sirje Potisepp sõnas, et küüslauk tugevdab immuunsust ja aitab mitmete haiguste vastu. “Eesti inimene on hakanud teadlikumalt küüslauku tarbima. See taim sobib erinevate kastmete ja salatite juurde, saab kasutada ka marineerimisel. Erilise maitse annab taime küün pikituna seaprae sisse.”

Kuremaa küüslaugufestival jäi 2020 aastal koroona tõttu ära ja eelmisel aastal tuli korraldajatel arvestada piirangutega. Tuli küsida immuniseerimistõendit ja kohapeal läbi viia kiirtestimine. Jõgeva Põllumeeste Liidu juht Raul Soodla märkis, et tänavu saab kaubelda stressivabalt.

Esimene küüslaugufestival peeti külmapealinnas Jõgeval 2008. aastal. 2015. aastal kolis festival Tartu külje alla Ülenurmele. Paar aastat hiljem tõi Jõgevamaa Põllumeeste Liit ürituse Kuremaale tagasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles