Eesti Taimekasvatuse Instituudi universaalhall sai nurgakivi

Copy
Maaeluminister Urmas Kruuse (vasakult), Jõgeva vallavanem Angela Saksing ning ETKI direktor Andre Veskioja. 
Maaeluminister Urmas Kruuse (vasakult), Jõgeva vallavanem Angela Saksing ning ETKI direktor Andre Veskioja. Foto: Rene Suurkaev

Teisipäeval sai Jõgeval nurgakivi Eesti Taimekasvatuse Instituudi (ETKI) universaalhall, mis rajatakse sordiaretuskatsete saagiproovide kuivatamiseks, sorteerimiseks, ladustamiseks ja masinate hoiustamiseks.

Funktsionaalse ja ajakohase universaalhalli välisilme on saanud inspiratsiooni 2019. aastal valminud ETKI aretuskeskuse hoonest ning seda ümbritsevast agraarsest keskkonnast ja tootmismaast.

„Rajatav viilhall koos tänapäevase katsetehnikaga kiirendab ETKI sordiaretuse teadustööd. Tänu parematele kuivatus- ja sorteerimisvõimalustele kiireneb koristus ja võimekus käidelda suuremat sortimenti seemneid. See kiirendab omakorda tootjate soovidele vastavate uute sortide turule tulekut,” rääkis Eesti Taimekasvatuse Instituudi direktor Andre Veskioja.

Maaeluminister Urmas Kruuse sõnul on uut hoonekompleksi kaua oodatud ja selle valmimine on suur samm edasi. „ETKIs tegeletakse tippteadusega, valmiv hoone annab selle arenguks paremad võimalused ja loob tänapäevase töökeskkonna,” lisas ta.

Universaalhalli suletud netopind on 2498 m2. Ehituslepingu üldmaksumus on ligikaudu 2,4 miljonit, lisandub käibemaks. Halli on projekteerinud Boa OÜ, arhitektid on Jürgen Lepper, Anto Savi, Margus Soonets ja Maiu Uusmaa. Ehitaja on Nordecon Betoon OÜ ning omanikujärelevalvet teeb Keskkonnaprojekt OÜ.

ETKI hoonekompleksi Jõgevale on plaanis ehitada veel üks aretuskeskus ja uus peahoone.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles