Viljandimaa talus näeb sadade flokside õitsemist

maaelu.postimees.ee
Copy
Flokside kasvatamisega on Nõrga talus tegeletud üle kahekümne aasta.
Flokside kasvatamisega on Nõrga talus tegeletud üle kahekümne aasta. Foto: Erakogu

Sel nädalavahetusel näeb Viljandimaal Nõrga talus uhket flokside õitsemist ja floksinäitust. Kuigi sel aastal on flokside õitsemine veidi hilisem, on sajad floksid siiski juba oma õied avanud – suve tipphetk on kätte jõudnud. Sissepääs aeda on prii.

Miks on floksinäitus nii populaarne? Sest inimesed näevad reaalselt erinevaid sorte, saavad nõu ning põnevaid sorte ka kaasa osta. Lisaks saavad külastajad igal aastal valida näitusel oma lemmiku.

Nõrga talu floksikollektsioonis on üle kahesaja sordi – õitsemine algab juuli esimestel nädalatel ja kestab septembrini. Õitsemise tipphetk on aga alati augusti esimestel nädalatel. Flokside kasvatamisega on talus tegeletud üle kahekümne aasta.

Taime teaduslik nimetus Phlox tuleneb kreeka keelest ja tähendab tõlkes leeki. Aedfloksi teine tuntud nimetus eesti keeles ongi aed-leeklill. Lillede keeles tähendab floks leppimist ja nõusolekut.

Nõrga talu 1,5ha suurune iluaed pakub üllatavaid vaateid ning võlub hiiglasliku veesilmaga, olles tõeline püsilillede paradiis. Aia uhkuseks ongi suur päevaliiliate ja flokside kollektsioon. 

Lisaks näeb aias veel sadu erinevaid püsikuid, mis sobivad just taluaia stiili ja suure rehielamuga. Kujunduses on rõhk just keskmise ja kõrgemakasvulistel liikidel ja sortidel. Perenaise erilised lemmikud on lisaks floksidele veel hostad, astilbed, siilkübarad, priimulad ja kõrrelised.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles