Laupäeval toimub üle-eestiline varjevõrkude valmistamise päev

maaelu.postimees.ee
Copy
Üle-eestiline suvine varjevõrkude valmistamise päev 2022 toimub 30. juulil.
Üle-eestiline suvine varjevõrkude valmistamise päev 2022 toimub 30. juulil. Foto: Mark Raidpere

MTÜ Aitan Kaitsta eestvedamisel on vabatahtlikud üle Eesti valmistanud Ukraina kaitsjate toetuseks juba üle 8000 ruutmeetri varjevõrke.

See on kogus, millega saaks katta A. Le Coq Arena ja veel mõned korvpalliväljakudki. Sõda pole aga läbi ja võrke vajatakse üha suuremas koguses.

Aitan Kaitsta kogukond kutsub üles pühendama laupäeva, 30. juuli varjevõrkude valmistamisele. Osa võtma on oodatud nii vanad tegijad kui uued huvilised. Infot, nõuandeid ja juhised leiab ligi 2900 vabatahtlikku koondavast Facebooki grupist Aitan Kaitsta ning ürituse Facebooki lehelt.

Organiseerime üle-eestilise suvise varjevõrkude valmistamise päeva, et tuletada inimestele meelde, et meie panus Ukraina aitamisse on endiselt oluline.

"Organiseerime üle-eestilise suvise varjevõrkude valmistamise päeva, et tuletada inimestele meelde, et meie panus Ukraina aitamisse on endiselt oluline," sõnas Aitan Kaista üks eestvedajatest Anu Lensment. 

Üks viis Ukraina kaitsjaid toetada, on valmistada varjevõrke. "Tegevuse käigus saavad uue ja kasuliku elu vanad, jäätme staatuses mõrralinad ja tekstiilid, koostöö ja käeline tegevus rahustavad meelt ning kõige tipuks valmib toode, millest on tõeliselt kasu. Viimasele tõdemusele saame igapäevaselt kinnitust nii oma Ukraina kontaktidelt kui kohalikelt militaarvaldkonna spetsialistidelt,”  kinnitas ta.

"Kutsume kõiki vanu tegijaid ja uusi huvilisi otsima materjale, seadma üles varjevõrkude punumise kohti ning kutsuma tegevusega ühinema toredaid seltskondi," lisas algatuse Aitan Kaitsta idee autor Jaana Ratas.

Suurt tsentraliseeritud üritust ei korraldata, aga osalejad saavad jälgida Facebooki ürituse lehele postitatud juhendeid, tegutsevad iseseisvalt ja saadavad valmis võrgud Tallinna või Tartu staapi. "Rõhutan veelkord, et välja töötatud värvikaartide ja tehnikate järgmine on oluline, et saaksime ühiselt tulemuseks võimalikult kvaliteetsed võrgud. Küsimuste puhul saab Facebooki kaudu kontakti võtta meie ligi 5-kuulise staažiga vabatahtlikega,” täpsustas ta.

“Ukraina vajab jätkuvalt meie tuge. Ei maksa lasta end uinutada faktist, et Ukraina saab rahvusvahelises meedias, sotsiaalmeedias või tavasuhtluses üha vähem tähelepanu. Sõda jätkub, ukrainlastel ei ole sarnaselt meile luksust rahulikku suvepuhkust võtta. Peame siin Eestis, Ukraina tagalas, endast parima andma, sest võideldakse ka meie eest. Ukraina kaitsjad vajavad üha enam meditsiini- ja militaartarvikuid – eriti oodatud ja nõutud kaup on varjevõrgud, mille valmistamist on Eestis vedanud meie partner MTÜ Aitan Kaitsta,” räägib aasta eurooplase tiitliga pärjatud MTÜ Slava Ukraini asutaja ja tegevjuht Johanna-Maria Lehtme.

MTÜ Slava Ukraini on üks kolmest organisatsioonist, mis aitab valmis saanud ning Aitan Kaista spetsialistide poolt üle vaadatud varjevõrgud võimalikult kiiresti Ukrainasse saata. Lisaks Slava Ukrainile teeb Aitan Kaista koostööd MTÜdega United Delivery Mission ning SAB UA.

Üle-eestiline suvine varjevõrkude valmistamise päev 2022 toimub 30. juulil. Infot, nõuandeid ja juhised tegevuseks leiab Facebooki grupist Aitan Kaitsta ning ürituse Facebooki lehelt.

Lisaks vabatahtlikule tegevusele saab MTÜd toetada annetustega platvormil Toeta.me. Platvormil on esindatud ka MTÜ Aitan Kaista partnerorganisatsioonid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles