Kagupiiril teeb muret karuputke levik

maaelu.postimees.ee
Copy
Karuputke tõrjetööd lähevad tänavu maksma ligemale 402 000 eurot.
Karuputke tõrjetööd lähevad tänavu maksma ligemale 402 000 eurot. Foto: Sille Annuk

Võrumaal teeb nii keskkonnaametnikele kui ka maaomanikele muret karuputke kiire levik, mille põhjuseks on naaberriik Venemaa soovimatus karuputke tõrjet teha.

Keskkonnaametile antakse igal aastal teada paikadest, kus karuputk kasvab, et siis piirkonna ametnikud saaksid karuputke taimed loodusest kõrvaldada. Kõige enam laekub teateid Harjumaalt, Ida-Virumaalt ja Kagu-Eesti piirkonnast – eelkõige Võrumaalt, ütles ERR-ile keskkonnaameti loodushoiutööde büroo peaspetsialist Käthlin Rillo.

"Kui eestlaste poolt teostatakse tõrjet ilusasti, siis hea näide on, et teiselpool Narva jõge on "putkemeri" vastas. Sealt tuleb seda meile hoogsalt juurde," rääkis Rillo.

  • Keskkonnaamet ootab väga infot karuputke võõrliikide leiukohtade kohta. Teate edastamisel palub amet võimalusel kindlasti edastada ka foto, et saaks juba eelnevalt kindlaks teha, ega tegu pole mõne kodumaise ja ohutu liigiga.
  • Leiukoha teateid või küsimusi võib saata info@keskkonnaamet.ee või piirkonna vastavale spetsialistile, kelle kontaktid leiab siit.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles