Tippkokad jagavad rääbisefestivalil toiduvalmistamisnippe

maaelu.postimees.ee
Copy
Rääbisefestival.
Rääbisefestival. Foto: Ülle Jukk

Tippkokad näitavad pühapäeval Kasepääl, mida kõike saab Peipsi kuldkalast rääbisest head-paremat valmistada.

Kõik head kala ja Peipsi toitu armastavad Eestimaa gurmaanid kogunevad sel pühapäeval, 17. juulil Kasepääle. Heade Peipsi Maitsete pidu, kus kõige tähtsamal kohal on Peipsi toit ja päeva peategelane taasavastamist vajav Peipsi rääbis, mille selle aasta püüginorm on täis saanud. Seega on see sel aastal veel viimane võimalus värsket rääbist nautida.

Neljandal Rääbisefestivalil demonstreerivad rääbist armastavad tippkokad oma oskusi stiilis „maitse palju jaksad“ ja seda kõike täiesti tasuta.

Festivali platsil on end üles seadnud Grand Chef Emmanuel Wille, YliCool peakokk Urpo Reinthal, Lendava Laeva peakokk Martin Laiapea ning Grillikunstnik Hannes Loopere.

Kogu päeva jooksul pakuvad muusikalist programmi Põltsamaa Linnaorkester, Lõõtsakuningas Toomas Ojasaar ja peaesineja, ansambel „Kukerpillid“.

Festivalialal on avatud Peipsi parimate toiduvalmistajate ja tootjate müügikohad, kus peale peategelase rääbise pakutakse nii kohapeal maiustamiseks kui ka kaasa ostmiseks kõike muud maitsvat, mida Peipsi ääres tehakse.

Kalanduse Teabekeskus ja Lõuna-Eesti Kalastajate Klubi kutsuvad kõiki suuri ja väikseid huvilisi spinningu viske õppele. Lisaks on kohal miniloomaaed koos ponisõiduga.

Söömispidu toimub kell 10–17 Kasepää laululaval ja staadionil, päeva juhib Linnateatri näitleja Mart Toome.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles