Maaeluministeerium liidab kaks teadusasutust Maaelu Teadmuskeskuseks

Kristina Traks
Copy
Asutuste liitmisega soovitakse tõsta teadustööde kvaliteeti, tugevdada teadmussiiret ning pakkuda paremat teenust põllumajandusega seotud sektoritele.
Asutuste liitmisega soovitakse tõsta teadustööde kvaliteeti, tugevdada teadmussiiret ning pakkuda paremat teenust põllumajandusega seotud sektoritele. Foto: Tairo Lutter

Maaeluministeerium liidab Eesti Taimekasvatuse Instituudi (ETKI) ja Põllumajandusuuringute Keskuse (PMK) üheks asutuseks, mille nimeks saab Maaelu Teadmuskeskus. Ühend­asutus alustab tööd 1. jaanuaril 2023.

Maaeluministeerium plaanib ETKI ja PMK tegevused ümber korraldada oma valitsemisala struktuurireformi käigus. Alates selle aasta 1. juulist kuuluvad PMK taimekaitsevahendite ja mükotoksiinide määramise valdkond Veterinaar- ja Toidulaboratooriumi koosseisu. Järgmise etapina liidetakse selle aasta lõpuks PMK ja ETKI.

Maaeluministeeriumi avalike suhete osakonna nõunik Martin-Erich Torjus selgitas, et asutuste ühendamise eesmärk on tugevdada valdkondlikku teaduse-arenduse kompetentsi ning tegemist ei ole kulude kärpimise ja rahalise kokkuhoiu nimel tehtava muudatusega. Samuti ei toimu teaduspositsioonide koondamist. „Pikaajalises plaanis soovib maaeluministeerium asutuste ühendamisega arendada põllumajanduse valdkonnas teadmistepõhist majandust ning lähendada teadlasi ettevõtjatega,” selgitas Torjus. „Eesmärk on maaeluministeeriumi prioriteetseid teadussuundi võimestada. Soovime tõsta teadustööde kvaliteeti, tugevdada teadmussiiret ning pakkuda paremat teenust põllumajandusega seotud sektoritele.”

Liitmise käigus jääb alles asutuste senine taristu, peakontorid Sakus ja Jõgeval ning katsekeskused üle Eesti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles