Nädalavahetusel startiv külastusmäng annab võimaluse tutvuda 32 mõisaga

maaelu.postimees.ee
Copy
Johannes Pääsukese ülesvõte Raadi mõisast 1914. aastal.
Johannes Pääsukese ülesvõte Raadi mõisast 1914. aastal. Foto: Johannes Pääsuke/Eesti Rahva Muuseumi fotokogu

Sel suvel 18. korda toimuva külastusmängu “Unustatud mõisad” kestel on külalistele avatud 32 mõisakompleksi. Esmakordselt saab külastada ka vastvalminud skulptuuripargiga Raadi mõisa.

Raadi mõisakompleksi tutvustavad Eesti Rahva Muuseumi giidid. Raadi mõisapargis on nüüd avatud ka Tartu Kunstimuuseumi ja ERMi vahelise koostööna sündinud esinduslik monumentaalskulptuuride näitus, mis on esimene selletaoline Eestis. Mõisapargi territooriumil eksponeeritakse 16 skulptuuri, millest kümne autoriks on Pallase Kunstikooli üks asutaja, pikaaegne õppejõud ja direktor Anton Starkopf, sh tema valmistatud portree eesti kunstiajaloo kuulsaimast maalikunstnikust Konrad Mäest. Skulptuuripargi ala lähtub ajaloolisest pargiruumist ja sellega seotud väärtuslikest vaadetest.

Üle Eesti võtab külastusmängust osa 32 mõisa, kes kõik nimetatud kuupäevadel avatud on ja giidituure pakuvad. Külastusmängust osavõtmiseks saavad osavõtjad esimesest külastatavast mõisast osalejaraamatu, millesse koguvad külastuspäevadel mõisatest templeid.

Vähemalt 10 mõisat külastanute vahel loositakse välja kutsed sügisel toimuvale lõpupeole. Lisaküsimuste õigesti vastanute vahel lähevad loosimisele Eesti ajalugu ja mõisaid tutvustavad raamatud.

Külastusmäng toimub 9., 10., 30., 31. juulil ja 13. augustil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles