Saaremaa südasuvised aiad kutsuvad uudistama

maaelu.postimees.ee
Copy
Portselaniaed.
Portselaniaed. Foto: https://www.facebook.com/saarekodukant.ee

Saaremaa Kodukant ootab kõiki sellel nädalavahetusel Saare maakonda. 2. ja 3. juulil avavad Saare maakonna kenamast kenamad aiad oma väravad ja ootavad aiasõpru endale külla.

Avatud aedade päev toimub juba kümnendat korda. “Ootame kõiki juubelihõngulisele aiaparaadile. Oleme nii avali ja rõõmsameelsed kui üks kümneaastane on! Tulge meie kenadust kaema ja toredust hindama," rääkis Saaremaa Kodukandi koordinaator Reet Viira.

Tema sõnul jagub avastamisrõõmu päris uutest tulijatest paikadeni, mida on saatnud publikuhuvi ajast aega. “Näiteks avab oma värava Portselaniaed Muhus Levalõpme külas, kus inglise-muhu loovas stiilis aed on täidetud lilleiluga ja aialooja Riima Randviiru sõnul on aias tihti näha haldjaid,” sõnas ta.

Undimäe külas Pärna talus aga ootavad aiaomanikud uudistama lisaks lopsakale lillemere aiaobeliske, toimub väike taimemüük ja meeldima hakanud obeliski võib soovija ka tasu eest endaga kaasa viia.

"Kui on soov saada osa rammusast merekuninga supist, tuleb sammud seada Toomalõuka külla Sassi tallu Pärliaeda. Selle suve kõige ägedam Vahvlimaania on aga kindlalt Kurisoo talus Kõrkkülas," loetles Reet Viira. “Ega paremat pole kuskil, kui suisel aal saarte peal. Oleme nädalavahetuseks oma väravad valla löönud ja lipud kõrgele heisanud!" kutsus ta.

Foto: https://www.facebook.com/saarekodukant.ee
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles