Oluline: erakorralise toetuse taotlemiseks on kaheksa päeva

maaelu.postimees.ee
Copy
Maasikad.
Maasikad. Foto: KRISTJAN TEEDEMA /

Tänasest saab taotleda põllumajandussektori erakorralist toetust. Taotlusi saab PRIAle esitada 29. juunist 6. juulini.

Erakorralist toetust saavad taotleda füüsilisest isikust ettevõtjad või juriidilised isikud, kes tegelevad põllumajandustoodete esmatootmisega tegevusvaldkonnas, mida suurenenud sisendihinnad ja kaubanduspiirangud on negatiivselt enim mõjutanud. Erakorralist toetust antakse kohandamistoetuse ja riigiabina Venemaa Föderatsiooni Ukrainasse sissetungi tõttu suurenenud sisendihindadest ja kehtestatud kaubanduspiirangutest tekkinud majandusliku kahju osaliseks hüvitamiseks.

Erakorraline toetus jaguneb kaheks: kohandamistoetus ja riigiabi. Kohandamistoetusega toetatakse piimatootmist, sealiha tootmist ning lamba- ja kitsekasvatust. Erakorralise riigiabiga toetatakse veiseliha tootmist, kartulikasvatust, köögiviljakasvatust avamaal, maasikakasvatust, köögivilja-, köögiviljataime- ja maitsetaime-, maasika- ning lillekasvatust köetavas kasvuhoones, broilerikasvatust, munakanakasvatust ja vutikasvatust.

Toetust antakse füüsilisest isikust ettevõtjatele või juriidilistele isikutele.

Toetuse saamise tingimustega saab tutvuda PRIA kodulehel Toetused menüü all Põllud ja metsandus lehel Erakorraline toetus põllumajandussektorile 2022. Põllumajandussektori erakorralist toetust saab taotleda vaid elektrooniliselt e-PRIA kaudu.

Erakorraline kohandamistoetus makstakse taotlejale hiljemalt 30. septembril ja riigiabitoetus hiljemalt 31. detsembril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles