Eesti esimene lihaalternatiiv võitis pimemaitsmisel välismaiseid konkurente

maaelu.postimees.ee
Copy
Pärislihale Thormi täna siiski veel kannale ei astu, sest ühe taimevalgu pihvi hind on ligi kaks korda kallim kui veisepihvil.
Pärislihale Thormi täna siiski veel kannale ei astu, sest ühe taimevalgu pihvi hind on ligi kaks korda kallim kui veisepihvil. Foto: thormi.ee

Möödunud aasta novembris Eesti esimeste kaera- ja hernevalgust lihaalternatiividega turule jõudnud toiduidu OÜ Vegestar kogub Thormi kaubamärgi all jõudsalt populaarsust lihasööjate seas. Maailmakuulsatele konkurentidele näidati koht kätte ka Tallinki ja Silja Line laevade peakokkade pimedegusteerimisel.

“Eestlased on taimevalgust Thormi pihvid, pelmeenid ja grillvorstid väga hästi vastu võtnud. Kõige rohkem teeb rõõmu see, et Thormi on avanud ka paljudele lihasööjatele ukse taimsete lihaalternatiivide maailma. Nii nagu ka mujal maailmas, saab meie tarbijate tagasisidest järeldada, et Thormi maitseb hästi ka kõigesööjatele,” sõnas Vegestari tegevjuht Peeter Tava.

Ettevõtte suurim konkurent on olnud ameeriklaste maailmakuulus Beyond Meat, aga paljud restoranid on tänaseks Beyond Meati toote eestlaste toodangu vastu vahetanud.

Thormi pihviga burger kuulub maikuust Tallinki ning Silja Line laevade Grill House kontseptsiooniga restoranide valikusse. Thormi menüüsse valimine otsustati kõikide laevade peakokkadega ühiselt pimedegusteerimisel. Taimsete pihvide finaalis kohtus Thormi kahe maailmakuulsa rivaaliga. “Thormi puhul oli erinevalt konkurentidest kõik eeldused paigas – oli nii maitset, tekstuuri kui välimust. Koostöös Vegestariga tuunisime toodet veelgi paremaks,” sõnas Tallink Grupi peakokk Anti Lepik.

Pärislihale Thormi täna siiski veel kannale ei astu, sest ühe taimevalgu pihvi hind on ligi kaks korda kallim kui veisepihvil, kuid Tava sõnul tuleb iga päevaga juurde inimesi, kes mõtlevad toiduvalikuid tehes ka oma ökoloogilisele jalajäljele ja koduplaneedi kestlikkusele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles