Kogemus: pere ostukorvi võrdlus tõestas kopsakat hinnatõusu (1)

Copy
Soodsaima ostukorvi sai sel nädalal kokku e-Prismast.
Soodsaima ostukorvi sai sel nädalal kokku e-Prismast. Foto: Shutterstock

Poes käies tundub praegu, et iga kord on hinnad eelmise käiguga võrreldes jälle pisut tõusnud ja aastatagusega võrreldes on vähemalt euro igale asjale otsa pandud. See on puhas ahastus ja emotsioon, aga kuidas asi tegelikult on?

Arvud ei valeta ja Maa Elu toimetuse pere otsis üles oma aastatagused e-poe arved ja kontrollis, kui palju tegelikult hinnad toidupoes kerkinud on.

Riina Coopi arve

Meie pere oli sage Coopi e-poest tellija ja printisin välja ühe mullu mais tehtud tellimuse ostutšeki, tegin samade toodetega uue tellimuse ja võrdlesin hindu.

Olgu kohe öeldud, et soodsamaks pole aastaga mitte midagi läinud ja ainuke sama hinnaga toode minu ostukorvis oli Poola päritolu õun – 65 senti mullu mais ja nüüd samuti.

Kõik muu oli aastatagusega võrreldes tõepoolest kallim, Coopi oma brändide Coopi, Hüva ja Säästu kaubamärki kandvad tooted mõnest sendist kuni mõnekümne sendini, aga muud tooted rohkemgi.

Näiteks banaanikilol on nüüd 10 senti otsas, Coopi pastad maksid 59, nüüd 97 senti, Dansukkeri valge suhkur 59, nüüd 1,15, kahekilose Kalewi nisujahu eest küsiti 89 senti, nüüd on soodushind 1,59.

Kõige suurema hinnatõusu on teinud juust – MO Saaremaa Hollandi Leibjuust (500 g, viilutatud) maksis 2,19, nüüd 5,9 eurot. Tõsi, 2,19 oli ilmselt sooduspakkumine, aga nüüd oli e-poes kõige soodsam poolekilose viilutatud juustu sooduspakkumine 3,19. Teine suur tõusja on kanamunad, näiteks minu ostukorvis olnud kümne munaga karbi eest peab praegu 98 sendi asemel üle kahe euro maksma.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles