Taluliit kutsub kandideerima parima talu tiitlile

maaelu.postimees.ee
Copy
2021. aastal tunnustati parima talu tiitliga Jõeääre talu Järvamaal. Pildil Jõeääre talu peremees ja perenaine Laivi ja Urmas Laks.
2021. aastal tunnustati parima talu tiitliga Jõeääre talu Järvamaal. Pildil Jõeääre talu peremees ja perenaine Laivi ja Urmas Laks. Foto: Eestimaa talupidajate keskliit

Pea kolmekümne aastase traditsiooniga parimate talude valimise konkurss toimub ka tänavu. Kandidaate saab konkursile esitada kuni 30. juunini.

“Põllumajandus ei ole pelgalt piimatootmine või teraviljakasvatus. Meie põllumajandusmaastik on väga mitmekesine ning Eestimaa Talupidajate Keskliit soovib parimate talude valimisega näidata just meie põllumajandustootmise eripärasid, mis rikastavad maaelu, “ ütleb Taluliidu tegevjuht Kerli Ats.

"Parima talu konkurss on hea võimalus seda teadvustada ja hinnata,“ lisab Ats ning kutsub ülesse talupidajaid oma kandidatuure esitama.

Sellel aastal on liit seadnud konkursi fookusesse noored talupidajad. "Julgustame noori talupidajaid üles seadma oma kandidatuuri. Konkursile võib esitada ka oma naabri või mõne muu talu, mis on avalduse täitjale silma paistnud. Oluline on, et tublid talupidajad ei jääks märkamata,“ lisas ta.

Ka Maaelu Edendamise Sihtasutuse juhatuse liige Meelis Annus kutsub talunikke ülesse konkursil osalema. „Talupidamine on jäänud tänaseks pereettevõtluse vormiks, mis kannab majanduslikule eesmärgile lisaks ka kultuuripärandit. Konkursi käigus saame tunnustada tublimaid tegijaid ning tutvustada huvitavaid ja majanduslikult toimivaid lahendusi. Loodan, et see aitab tuua maale uusi ja särasilmseid inimesi ning kindlustada eesti rahva ja kultuuri säilimist meie kodumaal.“

  • Nii nagu eelnevatel aastatel, oodatakse talusid kandideerima kolme kategooriasse: parim tootmistalu, parim alternatiivtalu ning parim noortalunik.
  • Kandideerida saab kuni 30. juunini ning kandideerimisavaldus on leitav siit.

Parimad talud kuulutatakse välja sügisel ning seda valitakse tänavu juba 29. korda. Mullu tunnustati parima talu tiitliga Jõeääre talu Järvamaal.

Parima talu konkursi põhitoetajaks on Maaelu Edendamise Sihtasutus ning auhinnafondi toetavad ka Postimees Maa Elu, Alexela, Kalev Spa hotell ja Veekeskus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles