Läinud nädalal korjati Peipsi järve ääres asuvas Sääritsa külas Veeta osaühingu Peipsiääre kurgikasvatuses esimene saak. Tegemist on ainsa ettevõttega Eestis, kes valmistab kodumaise kurgihooaja vältel värsket soolakurki ja hapukurki enda saagist.
Tellijale
Külm kevad lükkas esimest kurgisaaki edasi
Kui varakevadel jõuavad kaubandusse värsked soolakurgid, asub ka Veeta OÜ neid importkurgi baasil tegema, et mitte konkurentidest maha jääda. Aga niipea, kui oma kurk valmib, minnakse sellele üle. Klient neid tooteid omavahel segi ajada ei saa, sest importkurki müüakse ämbris, kus etiketilt leiab tootja nime üles väikeses kirjas. Peipsiääre oma kurk on aga pakendatud karpi ning seal on etiketil uhkelt ja selgelt välja toodud nii Peipsiääre kaubamärk kui ka kohalik päritolu.