Päevatoimetaja:
Kadri Suurmägi

Tõstamaa lagunenud meiereist on saanud õdus hotell restoraniga

Copy
Tõstamaa meierei peremehe Andrei Ostovi soov on pakkuda argipäevasest mõnevõrra pidulikumat keskkonda.
Tõstamaa meierei peremehe Andrei Ostovi soov on pakkuda argipäevasest mõnevõrra pidulikumat keskkonda.  Foto: Toomas Šalda

Pärnust 40 kilomeetri ja pooletunnise autosõidu kaugusel asuvas alla poole tuhande elanikuga Tõstamaa alevikus alustas emadepäeva nädalavahetusel tööd kohalik restoran. Seda mullu avatud Tõstamaa Meierei hotelli täiendusena.

Kaubanduse-turunduse taustaga perenaine Anne-Liis Ostov ning varem peamiselt kinnisvaraga tegelenud peremees Andrei Ostov, kes aastail 1924–1998 piimatoodete valmistamiskohana tuntud, kuid seejärel lagunema lastud Tõstamaa meiereile elu sisse on puhunud, usuvad, et nii kohalikud kui ka piirkonda külastavad turistid vajavad paika, kus meeldivalt aega veeta ning viisakas keskkonnas maitsvat söögi- ja joogipoolist nautida. Peremehe sõnul andis restorani avamiseks tõuke asjaolu, et eelmisel aastal tööd alustanud hotelli külalised soovisid hommikusööki ja möödasõitjadki põikasid pidevalt hoovi uurima, et kas süüa kah saab. Kui on nõudlust, tuleb teha.

Argirutiinist välja

Kuigi osaliselt kuulus räämas meierei hoonekompleks Ostovitele juba varem, said neist ainuomanikud 2014. aastal. Aasta hiljem hakati kõrvalmajja sisse seadma suvekodu, kuid hing ihkas enamat ja asi võeti suuremalt ette. Mullu avati hotell ja nüüd siis restoran, kavas on välja ehitada seminariruumid, mille järele juba praegu küsitakse. Kuigi Tõstamaa Meierei Resto avanädalavahetus näitas, et sööjaid, joojaid ja ajaveetjaid jagub restorani piisavalt väljaspool suvist kõrghooaegagi, on restoran jaanipäevani avatud reedest pühapäevani, sealt edasi augusti lõpuni iga päev.

Tõstamaal on mitu toitlustusasutust, aga nendest kõige uuema omanikud loodavad, et tööd ja mõistlikku sissetulekut jagub kõigile.

Tagasi üles