Uus taskuhääling räägib 10 saates metsaga seotud olulistest teemadest

maaelu.postimees.ee
Copy
Reigo Ahven
Reigo Ahven Foto: Eero Vabamägi

Tänasest on kuulamiseks üleval Eesti Metsaseltsi taskuhäälingute sari „Metsas on tulevik“, milles saatejuht Reigo Ahven arutleb nii teadlaste, visionääride kui praktikutega meie metsade oleviku ja tuleviku üle.

Kuidas aitavad metsad kliimamuutustega võidelda? Kas puidust saab teha lennukikütust? Milliseid metsandusspetsialiste on meil tulevikus vaja? Kuidas leida tasakaal keskkonna ja majanduse vahel? Nendele ja paljudele teistele intrigeerivatele küsimustele otsib saatejuht Reigo Ahven vastuseid koos tunnustatud teadlaste, visionääride ja metsapraktikutega.

„Mina lähenen asjadele rohujuure tasandilt ja läbi nende intervjuude olen aru saanud, et metsatemaatika hoomamiseks ei ole vaja olla raketiteadlane. Piisab sellest, kui küsida teadlastelt lihtsaid küsimusi – siis nad oskavad ka lihtsalt vastata miks mets on oluline, kuidas sellega jätkusuutlikult ümber käia ja ehk inimesed tajuvad, et kõik polegi nii tumedates toonides kui vahel võib tunduda,“ rääkis Ahven oma kogemusest saatejuhina.

„Need taskuhäälingud on mõnes mõttes nagu valgus tunneli lõpus ja lootusekiir, et ehkki metsandus on täna keeruline ja laetud temaatika, siis asjadele lihtsalt lähenedes saab igaüks kujundada oma teadliku arvamuse.“

Saate avaosas, alapealkirjaga „Kas metsad on maakera kopsud?“ on Ahvena külalisteks Eesti Maaülikooli teadlased Jürgen Aosaar ja Stefen Mandred Noe, kes aitavad kuulajatele lihtsaks teha sellise keerulise teema nagu süsinik ja selle sidumine.

  • Taskuhäälingut saab kuulata Spreaker keskkonnas https://www.spreaker.com/show/metsas-on-tulevik ja Spotify rakenduses.
  • Uus episood jõuab eetrisse igal reedel, kokku on sarjal kümme osa.
  • Taskuhäälingu tootjaks on MTÜ Eesti Metsaselts ja see valmist toetas Keskkonnainvesteeringute Keskus
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles