Toiduteemalisel viktoriinil saab osaleda igas vanuses toiduhuviline

maaelu.postimees.ee
Copy
Viktoriin sobib omal käel vastamiseks alates 5. klassist.
Viktoriin sobib omal käel vastamiseks alates 5. klassist. Foto: Evelin Lumi

Euroopa kultuuripealinn Tartu 2024 põhiprogrammi projekt „Kasvades oma toiduga“ kutsub osalema viktoriinil, millega pööratakse tähelepanu toidu ja toidu kasvatamisega seotud teemadele. Küsimustele saab vastata nii eesti, inglise kui vene keeles.

Endale toidu kasvatamine mahepõllunduse põhimõtete järgi aitab vähendada sõltuvust imporditavast toidust, suurendada elurikkust, väärtustada kohalikke taimesorte ja kõigele lisaks mõista, kuidas toimib looduse ainering.

„Toidu kasvatamine, kasvõi aknalaual maitsetaimede külvamine, aitab meil ka looduses toimuvatest protsessidest paremini aru saada. Need teadmised ja oskused mõjutavad positiivselt muutlikus maailmas hakkama saamist ja õpetavad hindama toidu väärtust,“ rääkis Eesti Maaülikooli Mahekeskuse juhataja ja projekti „Kasvades oma toiduga“ juht Elen Peetsmann.

Küsimustele saab vastata Tartu loodusmaja kodulehel 12. maini 2022.

Eesti keeles https://www.tartuloodusmaja.ee/toidu-viktoriin-2022/.

Inglise keeles https://www.tartuloodusmaja.ee/growing-with-your-food-2022/.

Vene keeles https://www.tartuloodusmaja.ee/растём-с-едой-2022/.

Vastama on oodatud kõik huvilised sõltumata nende eelteadmistest ja vanusest. Viktoriin sobib omal käel vastamiseks alates 5. klassist. Parima tulemuse saanute vahel loositakse välja hariduslikke materjale ja kõhtu paitavaid mahetooteid.

„Kasvades oma toiduga“ kuulub Euroopa kultuuripealinn Tartu 2024 põhiprogrammi. Projekti eesmärgiks on suurendada laste ja perede teadlikkust toidu kasvatamisest. Tegevused toetavad Tartu ja Lõuna-Eesti lasteaedade ja koolide juurde aedade rajamist ning soodustavad Tartu kogukonnaaedade võrgustiku loomist.

Projekti viivad ellu Eesti Maaülikooli Mahekeskus ja Tartu loodusmaja koordineeritav Rohelise kooli programm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles