Ulukeid sõiduteelt peletavad reflektorid jõuavad ka Hiiumaale

maaelu.postimees.ee
Copy
Projekti “Ulukid teel” juhi Urmas Salmu sõnutsi annavad reflektorid ulukitele valgusvihu abil märku, et teed ei tohi ületada.
Projekti “Ulukid teel” juhi Urmas Salmu sõnutsi annavad reflektorid ulukitele valgusvihu abil märku, et teed ei tohi ületada. Foto: Urmas Luik

Mandril end hästi tõestanud projekt “Ulukid teel” laieneb ka Hiiumaale, kus öise liikluse turvalisuse parandamiseks paigaldavad kohalikud jahimehed maanteedele pea 12 km jagu reflektoreid.

Kogu projekt, mida on selle algusest saadik aktiivselt toetanud ka If Kindlustus, on mandril kestnud juba poolteist aastat. „Senine kogemus on näidanud, et kui reflektoritega kaetud lõikudel on öisel ajal toimunud metsloomadega vaid neli kokkupõrget, siis samasugustes tingimustes olevatel võrdluslõikudel juba 14. Seega võime järeldada, et reflektorite mõjusus on mõõdetav pea kolmekordse efektiivsusega,“ selgitas projektijuht Urmas Salmu EJS-i kodulehel.

Millistesse maanteelõikudele täpsemalt reflektor paigaldatakse, selgub siis, kui kohalikud jahimehed on välja valinud lõigud, kus sagedasti on olnud liiklusõnnetustes metskitsi, hirvi ja ka põtru.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles