Kaluriküla kutsub prügipüügile

Riina Martinson
, Maa Elu toimetaja
Copy
Jakob Kose rõõmustas jõest leitud prügikasti üle, see läheb kohe kasutusse.
Jakob Kose rõõmustas jõest leitud prügikasti üle, see läheb kohe kasutusse. Foto: Riina Martinson

Sauga jõel kalastusretki pakkuva Fishing Village’i meeskond annab eeloleval Teeme Ära koristuspäeval avapaugu oma uuele teenusele – paadiga jõele prügi koristama.

Kahtlemata tekitab idee emotsioone: kellel üllatust, naeruturtsatuse või hoopis kahtlusi. Nii ei saanud Maa Elugi ükskõikseks jääda ja sõitis Pärnu külje all Sauga jõe ääres asuvasse kalurikülla asja uurima.

Fishing Village’i peremees Jakob Kose tõdeb, et sage tagasiside nende plaani peale ongi täpselt see, mida minagi alustuseks pärin: „Kas saaki ikka jaguks kõigile huvilistele?”

„Saaki saab väga palju,” vastab Kose ja selle asemel, et umbes paarikümnendat korda sama asja lahti seletama hakata, võtab varnast päästevestid. Tõmbame need selga, ühte kätte prüginäpitsad, teise ämber, astume paati, mootor käima ja suundume oma silmaga vaatama.

Tegelikult ei jõudnud me veel paati istudagi, kui juba kaldas hulpis paar plekkpurki. Haaran kõige lähemal asuva pika varrega näpitsatega veest välja ja selgub, et tegu lausa avamata purgiga. Kose pakub seletuseks, et inimesed panevad purgid kaldavette jahedasse ja ju siis vahel ununeb või viib vesi purgi minema. Olgu öeldud, et varsti vinname ühe õngitsejate peatuskoha lähedalt veest välja viinapudeli, millest ka õige mitu lonksu joomata jäänud.

Kust idee?

Paati ülesvoolu juhtides räägib Kose, et nad on harrastuspüügi propageerijad. Kuna paljud lähevad nende juurest kalale, siis oli soov anda midagi keskkonnale tagasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles