Balti erametsandusorganisatsioonid allkirjastasid ühispöördumise Euroopa Komisjonile

maaelu.postimees.ee
Copy
Ühispöördumise allkirjastamine Eesti, Läti ja Leedu erametsaomanike esindusorganisatsioonide juhtide poolt.
Ühispöördumise allkirjastamine Eesti, Läti ja Leedu erametsaomanike esindusorganisatsioonide juhtide poolt. Foto: Eesti Erametsaliit

Eesti Erametsaliidu juubeliüritusel allkirjastasid Eesti, Läti ja Leedu erametsaomanike esindusorganisatsioonide juhid ühispöördumise Euroopa Komisjoni president Ursula von der Leyenile, millega soovitatakse Euroopa Komisjonil läheneda metsamajandamist puudutavatele regulatsioonidele paindlikult ja tasakaalustatult, võttes arvesse ka kohaliku puitbiomassi pakutavat energiajulgeolekut.

„Euroopa metsaomanikud mõistavad üheselt hukka Venemaa agressiooni Ukraina vastu. Peame astuma jõulisi samme Vene gaasist loobumiseks ja läbi selle nende sõjamasina toetamisest. Vene gaasist loobumiseks on meil ühe alternatiivina olemas Euroopa metsadest pärit puit,“ selgitas Eesti Erametsaliidu tegevjuht Jaanus Aun.

Vene gaasist loobumiseks on meil ühe alternatiivina olemas Euroopa metsadest pärit puit.

Euroopa metsad on hästi majandatud ja nii metsade pindala kui tagavara aastakümnete vältel järjepidevalt kasvanud. Ühiskirjaga soovivad Euroopa metsaomanikud rohkem usaldust metsade majandamisel ning Euroopa Liidu rohepöördega seonduvate regulatsioonide üle vaatamist selliselt, et need arvestaksid senisest enam liikmesriikide kohalike eripäradega.

Ühispöördumisele kirjutasid Tartus alla Eesti Erametsaliidu juhatuse esimees Ando Eelmaa, Läti Metsaomanike Liidu juht Arnis Muižnieks ja Leedu Metsa- ja Maaomanike Liidu juht Algis Gaižutis.

Ühiskirja koostamist vedasid eest Saksamaa erametsaomanike esindajad ning samasugune pöördumine pannakse Euroopa Komisjonile teele ka teistest Euroopa Metsaomanike Liidu liikmesriikidest.

  • Inglisekeelset ühispöördumist saab lugeda SIIT.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles