Uus Volvo ekskavaator säästab töötades energiat

Kadri Suurmägi
, toimetaja
Copy

Eelmisel nädalal toimunud Maamessil esitleti 14 messinaela. Maa Elu vahendas neid oma messisaates ja nüüd tutvustab neid lähemalt ka Maa Elu veebis.

Volvo EC300E Hybrid

Volvo ainulaadse hüdraulilise hübriidtehnoloogiaga ekskavaatoril kasutatakse poomi langetamisel vabanevat energiat aku laadimiseks ja salvestatud energiat omakorda veosüsteemi abimootori toiteks. Tänu selle on kütusetõhusus EC300E tavalise mudeliga võrreldes kuni 17% suurem ilma vähimagi järeleandmiseta võimsuses ja jõudluses.

Allikas: Swecon AS

"Eriliseks muudab selle masina see, et poomi langetamisel salvestatakse gravitatsioonijõust saadud energia ja seda kasutatakse poomi tõstmiseks ja masina tööks," selgitas Swecon AS-i müügijuht Joosep Lohur. Nimelt salvestub saadud energia väikesesse hübriidakusse ja seetõttu on ekskavaator võrdluses varasemate masinatega kuni 17% energiasäästlikum. 

Masin on mõeldud töötamiseks väiksemates karjäärides ja ehitusel. Messil oli võimalik näha esimest Volvo EC300E Hybrid ekskavaatorit, mis jõudis Eestisse alles paar nädalat tagasi, aga ka sellel olid esimesed ostuhuvilised juba olemas. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles