Paidest jõudis messile Eesti suurim Humuse traktorihaagis

Kadri Suurmägi
, toimetaja
Copy

Eelmisel nädalal toimunud Maamessil esitleti 14 messinaela. Maa Elu vahendas neid oma messisaates ja nüüd tutvustab neid lähemalt ka Maa Elu veebis.

Humus by PMT universaalhaagis

Humus by PMT universaalhaagis oli esmakordselt näha Maamessil 2022. Universaalhaagise 52-kantmeetrine mahutavus on umbes 20% suurem, kui sarnastel konkurentide haagistel. Haagise kasutajale tähendab see märkimisväärset efektiivsuse kasvu.

Humuse universaalhaagise suureks plussiks lisaks suurele mahutavusele ja 30-tonnise kandevõimele on materjali kokku pakkimise ning kiire mahalaadimise võimekus. Lükkav sein osutub eriti kasulikuks olukorras, kus kõrgus ja manööverdamise võimekus on piiratud ning kallurhaagise kasutamine pole võimalik.

Lisaks on Humuse universaalhaagise kast valmistatud kulumiskindlast Hardox terasest, mis tagab pika kasutusea ja väiksema haagise tühimassi.

Allikas: PMT OÜ

PMT OÜ toodetud Humuse universaalhaagis on ühtlasi ka suurim traktorihaagis, mis Eestis toodetud. “Kogu mäng käib tänapäeval efektiivsuse peale ja tänu suurusele saab korraga rohkem materjali transportida,” viitas PMT OÜ tootearendusjuht Valter Sard sellele, et haagis mahutab viiendiku võrra rohkem kui näiteks saksa konkurentide samalaadsed haagised.

Eriliseks teeb haagise ka lükkava seina lahendus, mis on pehmel pinnal kallurhaagistest turvalisem.

Suurtalunikele mõeldud toode on juba praeguseks tekitanud suurt huvi. “Viis tükki võiksime kohe tootmisse panna,” kinnitas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles