Uuenduslik robotniiduk saab hakkama perimeetritraadita

maaelu.postimees.ee
Copy

Eelmisel nädalal toimunud Maamessil esitleti 14 messinaela. Maa Elu vahendas neid oma messisaates ja nüüd tutvustab neid lähemalt ka Maa Elu veebis.

AMBROGIO TWENTY ZR robotniiduk

Twenty ZR on uhiuus, kompaktne, kerge, võimas ja nobe robotniiduk, mis ei vaja niidetava ala perimeetritraadiga piiritlemist. Robot on varustatud uusima tehnoloogiaga, mis võimaldab hallata, kaardistada ja õppida aia eripärasid. ZR tehnoloogiasse integreeritud tehisintellekti ja radaritega tuvastatakse muru, liikuvad ja liikumatud objektid, peenraservad ja perimeeter.

Allikas: Stokker AS

Stokker AS-i tootejuht Urmas Prints selgitas, et suurim erinevus Twenty ZR-i ja teiste robotniidukite vahel ongi see, et niidukit soetades ei ole vaja ala perimeetritraadiga piirata. "Masin toimetab traadivabalt. Tema vaatab maailma läbi oma sensorite ja tundlate ja tuvastab nii takistused ja niidetava ala piirid," sõnas ta.

Niidukil on peal tehisintellekt, mis saab aru, kas tegu on murupinnaga, ja radarid, mis tuvastavad takistusi. "Nõnda ta siis omapäi seal aias toimetab," sõnas ta.

Robotniiduk toimetab tema sõnul kenasti kuni 1000m2 kruntidel. "Ühel hooajal saame me robotniidukit kasutades kokku hoida ca 1,5 ööpäeva oma aiast," kingib see kasutajale suvisel hooajal vaba aega, mida muru niitmise asemel muudeks tegevusteks kasutada. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles