Eestis toodetud lehekoristushaagis koristab nii lehti kui puuoksi

maaelu.postimees.ee
Copy

Eelmisel nädalal toimunud Maamessil esitleti 14 messinaela. Maa Elu vahendas neid oma messisaates ja nüüd tutvustab neid lähemalt ka Maa Elu veebis.

Foresteel HLT-2200 lehekoristushaagis

HLT-2200 on kodumaise tootja Foresteel uudismudel lehekoristushaagiste tooteseerias, mis on loodud väikese kuni keskmise (5000–200 000 m2) suurusega haljasalade kiireks ja lihtsaks, väiksema tööressursiga koristuseks lehtedest ja murujäätmetest.

Tooteseeria moodustavad Foresteeli professionaalsed lehekoristushaagised, mis leheimuri abil imevad, purustavad ja juhivad purustatud lehed, rohu ja prahi masina kasti, mida on lihtne kallutussüsteemi abil tühjendada.

Allikas: FS Production OÜ

FS Production OÜ tegevjuht Argo Rossner kõneles, et esialgu haagiste tootmisega tegelenud ettevõte arendas välisklientide nõudlusel välja lehekoristushaagise, mis võimaldab kiiresti puhastada 5000–200 000m2 alasid ja mille vastu tunnevad nüüd suurt huvi ka meie oma kodumaised omavalitsused, haljastajad ja teenusepakkujad. “Haagisele on paigaldatud leheimur, mis imeb lehed sisse, purustab selle ja paigutab saadu kasti,” selgitas ta. 

Eriliseks teeb messinaelaks olnud haagise ka selle tõstetav sillalahendus. "See võimaldab omavalitsustel pargid lihtsalt ja kiirelt lehtedest puhtaks saada. Nimelt võimaldab see kokku kogutud lehed konteinerisse kallutada ja suuremate veokitega välja vedada," tõi ta näiteks.

Lisaks lehtedele saab haagis hakkama ka okstega, sest imuril on sees lõiketerad. Tänu viimastele mahutab haagis ka rohkem lehti, sest lehed hekseldatakse väiksemaks. "Kui haagise kast on 3-kuupmeetrine, siis 4-10 korda mahub sinna lehti tegelikult rohkem, sõltuvalt lehtede niiskusastmest ja lehetüübist," lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles