Eestis toodetud haljasmasssi rull aitab tõsta toiteainete sisaldust mullas

Kadri Suurmägi
, toimetaja
Copy

Eelmisel nädalal toimunud Maamessil esitleti 14 messinaela. Maa Elu vahendas neid oma messisaates ja nüüd tutvustab neid lähemalt ka Maa Elu veebis.

Crimperroller haljasmassi rull

CrimperRoller muljub maha haljasmassi taimed ja töötleb mullapinna vastavalt vajadusele. Rullil paigutatud terade abil purustatakse haljasmass ning selle kasv pidurdub. Multš takistab hästi umbrohtude arengut ja parandab mulla struktuuri, toitainete sisaldust ning säilitab ka pinnase niiskust. Rulli trumlit on võimalik täita veega, et lisaraskuse abil muuta töö veel efektiivsemaks.

Terad on polditavad ning kahepoolsed. Ühel pool terav serv lõikamiseks ning purustamiseks ja teisel nüri serv maha surumiseks ning muljumiseks.

Allikas: Agrimet OÜ

"Tegu on haljasmassi rulliga, millega niidetakse ja surutakse maha vahekultuure ja muid kõrrelisi ja taimestikku," tutvustas Eestis toodetud haljasmasssi rulli Agrimet OÜ tegevjuht Kaimo Gutmann. Tekkinud multš takistab ka umbrohu arengut, samas ei pääse mullast välja vajalik niiskus. "Tekkinud multš on ka heaks väetiseks mullale," sõnas ta. "Lisaks on ta väga ökonoomne ja suure töökiirusega," täiendas ta.

Gutmanni sõnul on huvi haljasmassi rulli vastu olnud suur ja seda mitte ainult mahetootjate poolt, vaid ka tavapõllumajandusega tegelevate põllumeeste poolt, sest vahekultuure kasvatavad mõlemad. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles